В аеропорту Львів вперше прийняли Boeing 737 MAX (Фото)

16.01.2018 12:53   Джерело: Status Quo
Опубліковано : Патрік Скеля

Аеропорт Львів вперше прийняв літак нового покоління Boeing 737 MAX 8 - ним став борт польської авіакомпанії LOT. Про це повідомляє Центр транспортних стратегій. 

Читайте також

Київська компанія платитиме ₴1,35 млн в місяць за оренду duty free у львівському аеропорту
Львівський аеропорт набув ще однієї ознаки європейського

Лайнер з реєстраційним номером SP-LVA виконав рейс за маршрутом Варшава - Львів - Варшава. Зазвичай дане повітряне судно працює на напрямку Варшава - Лондон, рідше - Варшава - Мадрид, пише - Status Quo.

LOT є одним з перших в світі експлуатантів літаків типу Boeing 737 MAX 8 і першим їх оператором на ринку Центральної та Східної Європи. Перший Boeing 737 MAX, який і побував учора у Львові, був поставлений польському авіаперевізнику в кінці листопада 2017 року.

Стартовим експлуатантом літаків сімейства Boeing 737 MAX стала малайзійська авіакомпанія Malindo Air. Комерційна експлуатація цього літака почалася в травні 2017 року. Через місяць свій флот двома новими літаками поповнила Norwegian Air International, поставивши їх на нові трансатлантичні маршрути.

737 MAX - найбільш швидко продавана модель в історії Boeing. Згідно з інформацією авіавиробника, на сьогодні отримано понад 4000 замовлень на літак від 92 компаній.

Нагадаємо, що перший політ на Boeing 737 MAX 8 в Україні зробила авіакомпанія flydubai за маршрутом Дубай - Київ на самому початку цього року. Рейс був виконаний в аеропорт Жуляни. Анонсувалося, що на зазначеному маршруті повітряне судно буде працювати на регулярній основі.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Status Quo