У міськраді розповіли, які обмеження ввели у Львові через спалах кору

17.01.2018 09:38   Джерело: Дивись.info
Опубліковано : Патрік Скеля

Міською радою застосовані деякі обмежувальні заходи в закладах охорони здоров’я, дитячих та шкільних навчальних закладах Львова через спалах кору.

Читайте також

Львівщина забезпечена вакцинами на 100%
На Львівщині через кір закривають школи на ще одні канікули
24 захворілих на кір працівників «Фуджікури» шпиталізовані у Львові

Про це під час брифінгу розповів начальник управління охорони здоров’я ЛМР Володимир Зуб, пише - Дивись.info.

За його словами, у Львові зараз активно працюють із батьками, які в свій час відмовилися робити вакцину своїм дітям. «Ми рекомендуємо, аби вони прийшли і зробили необхідну вакцину», – зазначив Зуб.

Також начальник управління здоров’я зазначив, що міська рада ввела кілька обмежувальних заходів, зокрема, у Львові заборонили повністю візити в реанімацію, аби не наражати важкохворих на небезпеку. «Окрім того, наразі обмежили візити в стаціонарні відділення та в деяких випадках забороняємо ведення пологів з партнером», – додав пан Володимир.

За словами Зуба, то окрім того вже провели інструктаж із вихователями дитячих садочків та шкіл, щоби пояснити, що вони мають робити, аби зменшити ризик інфікування дітей. «Заходи проводяться, але єдиним ефективним способом боротьби із кором є вакцинація», – переконує Володимир Зуб.

Також він розповів, що станом на сьогодні у Львові на кір захворіло 47 дітей, з них – заразилися від організованих груп, тобто у шкалах та садочках.

Він також наголосив, що кір це контагіозне захворювання. «Науковці стверджують, що в першу чергу під загрозою ті люди, які не мають щеплення і ті, які ще не перехворіли на кір (тобто не мають імунітету)», – пояснив фахівець.

За його словами, тому зараз дуже важливо всім батькам зрозуміти, що безпека вашої дитини «в руках вакцинації».

«Потрібно прийти в територіальну поліклініку і зробити вакцинацію. Якщо ви маєте одну вакцину, а іншу ні, то потрібно зробити лише одну. Якщо не маєте зовсім, то потрібно зробити одну і через місяць повторно. Вакцина – це єдиний захист при корі, який захищає організм повністю. Якщо ви цього не зробили, ризик, що захворіє ваша дитина і ви дуже високий. В дорослих перебіг захворювання на кір є значно важчий, аніж у дітей», – сказав Зуб.

Як зазначив фахівець, майже у всіх випадках захворювання на кір виникають ускладнення. «З ускладнень переважають пневмонія, енцефаліт, мінінгіт. І це доволі загрозливі ураження, як дорослого, так і дитячого організму», – пояснив пан Володимир.

Також начальник управління охорони здоров’я запевнив, що вакцин у Львові достатньо.

 

Комісія прийняла рішення впродовж найближчого періоду посилити вакцинацію населення як дітей, так і дорослих на Львівщині. «Окрім того, по завершенню канікул, у тих закладах, де вже є зареєстровані випадки кору, рекомендовано обмежити відвідування невакцинованих дітей до організованих закладів (навчальних закладів, – ред.)», – зазначила очільниця департаменту охорони здоров’я Львівської ОДА Ірина Микичак.

«Проте ми не можемо нічого заборонити, але рекомендуємо обмежити відвідування. Такий досвід вже є в Києві та в інших містах України», – пояснила директорка департаменту.

Натомість, міський голова Львова Андрій Садовий заявив, що навчальні заклади повинні працювати у звичному режимі.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Дивись.info