Платний проїзд для пенсіонерів у Львові: міськрада назвала рішення перевізників незаконним

21.01.2018 19:32   Джерело: PRESS-Центр
Опубліковано : Патрік Скеля

Львівська міська рада закликала приватних перевізників скасувати рішення, яким вводиться стовідсоткова оплата за проїзд для пенсіонерів. Про це повідомляє прес-служба міськради, пише - PRESS-Центр.

Читайте також

Громадська рада вимагає у Садового розірвати договори з перевізниками і провести новий конкурс
Львівські перевізники пропонують пенсіонерам платити половину вартості за проїзд
Як розповів заступник міського голови Львова Сергій Бабак, у місті діє затверджений тариф, яким передбачено оплату за проїзд у громадському транспорті. Наразі він не є економічно обґрунтованим, але мешканці міста не мають змоги платити більше.
 
Проте чиновник не може погодитися із впровадженням плати для пенсіонерів. На його думку, це рішення є незаконним. У зв’язку із чим він відправив звернення до управління Укртрансбезпеки з проханням надати оцінку діям перевізників.
 
Нагадаємо, нещодавно львівські перевізники повідомили, що з 20 січня впровадять стовідсоткову оплату для пенсіонерів за віком. Ці нововедення будуть діяти у міських та приміських маршрутах. Своє рішення вони пояснили тим, що пільги для пенсіонерів не врегульовані законом.
 
Своєю чергою заступник мера повідомив, що пільговий проїзд пенсіонерів регулюється постановою уряду. Відтак виникла законодавча колізія, яку може вирішити український парламент.
 
Зазначимо, що пенсіонери зможуть безкоштовно їздити по маршрутах, які обслуговуються комунальними автобусами.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: PRESS-Центр