Сміттєпереробний комплекс у Львові розпочнуть будувати влітку

01.02.2018 10:22   Джерело: Львівські
Опубліковано : Патрік Скеля

На черговому пленарному засіданні львівські нардепи погодили затвердження документації щодо будівництва комплексу з переробки сміття на вулиці Пластовій. За словами керівника ЛКП «Зелене місто», Вадима Ноздрі, коли розпочнуть перші роботи на цій території, залежить від держекспертизи. Документацію на ділянку вже затвердили – права надали ЛКП «Зелене місто». Вже впродовж лютого мають напрацювати умови позики з ЄБРР а на початку весни – затвердили умови угоди. Про це пишуть - Львівські, з посиланням на Zaxid.net.

Читайте також

Львівське сміття знову знайшли на Івано-Франківщині
Контролювати вивіз сміття львів'яни будуть через онлайн-додаток

Після того як проект пройде комплексну держекспертизу, ЛКП мають надати дозвіл на початок будівництва. Також відомо, що для проекту сміттєпереробного комплексу планують отримати 25 мільйонів євро. 25 мільйонів – це кредит від ЄБРР, ще 10 мільйонів – грантові кошти, які надав фонд європейського екологічного співробітництва.

Близько 10 мільйонів із цієї суми витратять на Грибовицьке сміттєзвалище – проведуть рекультивацію. Все решту від суми витратять на будівництво комплексу з переробки сміття.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Львівські