У Львові реставрують найменшу у світі Біблію – розміром з сірникову коробку (Відео)

01.02.2018 14:32   Джерело: УНІАН
Опубліковано : Патрік Скеля

Книга потрапила до університетської книгозбірні у 1930-х рр. з колекції відомого бібліографа Козібродського. Таких мініатюрних Біблій у світі близько десятка. У Львові розпочали реставрацію найменшої у світі Біблії, яка за розміром збігається із сірниковою коробкою, пише - УНІАН.

Читайте також

На Львівщині відремонтують чотири старовинні церкви
У Львові реставрують ще один храм

Як йдеться в сюжеті ТСН, розміри Біблії – всього 5,5 на 3,5 сантиметри. Видане святе письмо у 18 столітті, таких у світі лише з десяток. Реставратори кажуть, що на роботи витратять близько півроку, адже книгу треба повністю розмонтувати, а потім знову зібрати докупи. Друкована Біблія була видана в Гаазі 1752 року, її автор Дюбуа вмістив у міні-форматі короткий зміст Старого і Нового Заповіту. «Це був період великих наукових експериментів, не лише в науці, культурі, в мистецтві, естетиці. Втім, і в естетиці книги. Книга є оправленою відповідно до усіх правил та засад того часу», – зазначив директор бібліотеки Львівського національного університету імені Івана Франка Василь Кмет.

Книга потрапила до університетської книгозбірні у 1930-х рр. з колекції відомого бібліографа Козібродського. Таких мініатюрних Біблій у світі близько десятка, в Україні – це єдиний екземпляр.  


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: УНІАН