У львівському аеропорту запрацювала нова навігаційна схема посадки

03.02.2018 20:42   Джерело: Дивись.info
Опубліковано : Патрік Скеля

У ДП Міжнародний аеропорт «Львів» імені Данила Галицького офіційно запрацювала система посадки ІІ САТ ILS System.

Читайте також

Київська компанія платитиме ₴1,35 млн в місяць за оренду duty free у львівському аеропорту
Львівський аеропорт набув ще однієї ознаки європейського

Вона дозволяє приймати літаки і за складних метеорологічних умов, йдеться на офіційній сторінці аеропорту у Фейсбук, пише - Дивись.info.

Зазначається, що тепер посадку на аеродромі можна здійснювати з вертикальною видимістю від 30 метрів та горизонтальною – від 350 метрів.

Вона була встановлена ще у процесі реконструкції аеропорту до Євро 2012, але з різних причин не була введена в експлуатацію. ІІ САТ ILS System для летовища у Львові була затверджена Державіаслужбою ще 21 грудня.

«Завдяки тяжкій та злагодженій праці команди аеропорту впродовж півтора роки, за підтримки Міністерства інфраструктури, Державіаслужби, ОДА, ми це зробили!
Ми стали ще на крок вище у вдосконаленні нашої інфраструктури і готові обслуговувати більшу кількість рейсів з наявними меншими ризиками!», – заявила генеральний директор аеропорту «Львів» Тетяна Романовська.

29 грудня аеропорт прийняв перший літак, який скористався новою системою посадки.

«Маємо сьогодні перший рейс AUI 035 з Києва до Львова, який використав II CAT ILS ICAO, яка допомагає літакам здійснювати посадки в умовах туману! І от 1 лютого набули чинності доповнення до збірника аеронавігаційної інформації України по аеродрому «Львів». В ньому опублікована вся необхідна інформація для виконання польотів за другою категорією ICAO (схеми заходів по ILS CAT II, карти місцевості та інше). Ноти, якими користувались до того, анульовані», – йдеться в повідомленні.

Таким чином, від сьогодні, усі екіпажі літаків можуть застосовувати цю систему, що означає для пасажирів значне зменшення перенесених та відмінених рейсів та збільшення задоволення від безпечних та надійних польотів.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Дивись.info