Львівські пенсіонери відмовляються їздити у маршрутках, в яких треба платити

03.03.2018 07:52   Джерело: Львівський портал
Опубліковано : Патрік Скеля

Після того, як приватні перевізники ввели платний проїзд для пенсіонерів у Львові, вони почали в рази рідше користуватись цим транспортом. Про це повідомив голова Асоціації перевізників Львівщини Іван Велійка 28 лютого під час брифінгу, пише - Львівський портал.

За його словами, сильної економічної вигоди від введення оплати для пенсіонерів приватники не відчули, натомість у маршрутках з’явилось більше вільного місця.

«Після того, як було введено оплату за проїзд для пенсіонерів за віком, ми відчули зменшення навантаження на автобуси. Після тижня роботи було проведено хронометражі на маршрутах. Якщо раніше на маршруті за день проїжджало від 200 до 300 пасажирів, які користувалися пільгами, тепер ця цифра зменшилася до 40-60 чоловік, які їдуть безкоштовно», – сказав він.

І. Велійка додав, що натомість побільшало пільговиків у комунальному громадському транспорті.

«Пільговики планують свої поїздки і намагаються користуватися міським комунальним транспортом, бо міський голова дав зобов’язання, що на цьому транспорті всі пенсіонери будуть їздити безкоштовно», – зазначив Іван Велійка.

Як відомо, приватні перевізники Львова відмовилисьнадалі безкоштовно перевозити пасажирів-пенсіонерів 20 січня. Того дня у всіх маршрутках з’явилось відповідне оголошення. Водночас  у мерії Львова заявили, що транспорт комунального підприємства АТП №1 й надалі возитиме осіб пенсійного віку безкоштовно.

З того часу у Львові виникало кілька конфліктних ситуацій, коли водії відмовлялись везти пенсіонерів, намагались витягти їх з маршруток.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Львівський портал