У Львові звільнили суддю, що ухвалив скандальне рішення щодо радіо «Вести»

14.03.2018 12:35   Джерело: LvNews
Опубліковано : Патрік Скеля

Вища рада правосуддя 13 березня звільнила Василя Масендича з посади судді Франківського районного суду міста Львова, пише - Львівський портал.

Читайте також

У Львові вперше звільнили з роботи суддю за неправомірне рішення

Дисциплінарна справа стосовно цього судді відкрита на підставі скарг Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення та народного депутата України Сергія Висоцького. У скаргах зазначається, ухвалою Франківського районного суду міста Львова від 15 лютого 2017 року суддя Масендич заборонив Національній раді з питань телебачення і радіомовлення розглядати питання про скасування чи продовження ліцензії радіо «Вести». Того дня це радіо, за словами нардепа Сергія Висоцького, мали позбавити ліцензії.

Третя Дисциплінарна палата Вищої ради правосуддя дійшла висновку, що, постановивши цю ухвалу, суддя Масендич втрутився в дискреційні повноваження Національної ради, вийшов за межі завдань судочинства, позову і грубо порушив норми матеріального та процесуального права.

«Такі дії судді Масендича В.В. свідчать про порушення ним обов’язків і присяги судді та підривають авторитет правосуддя»,  – йдеться у рішенні ВРП.

Відтак, 13 березня Вища рада правосуддя  розглянула подання ухвалила звільнити Масендича Василя Васильовича з посади судді Франківського районного суду міста Львова.

Додамо, що після ухвалення скандального рішення львівським суддею у Львові провели пікет під стінами Франківського суду. Згодом суд скасував рішення Масендича.

Зазначимо, що одразу після свого переведення з Донецька у Львів Василя Масендича звинуватили у спробі провести судове засідання у стані алкогольного сп’яніння.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews