У Львові розпочали масові рейди до злісних неплатників аліментів

17.03.2018 08:38   Джерело: Вголос
Опубліковано : Патрік Скеля

Відповідно до закону «Чужих дітей не буває», вже цього місяця у Львові розпочали свою діяльність мобільні групи, які викривають боржників сплати аліментів та скеровують відповідні заяви до суду.

Читайте також

Вперше за несплату ₴18 тис. аліментів львів'янина засудили до 120 годин громадських робіт

Про це вчора, 16 березня, під час конференції проінформував начальник Управління державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Львівській області Ігор Титла, пише - Вголос.

6 лютого 2018 року набув чинності закон 7277 «Чужих дітей не буває», відповідно до якого в Україні запроваджуються посилені заходи щодо викриття та притягнення до відповідальності злісних неплатників аліментів. Зокрема, відповідно до цього закону, вже з 6 лютого 253,9 млн грн аліментів сплачено боржниками, 80 тисяч випадків зафіксовано про позбавлення недобросовісних батьків водійських прав, а також можливості виїзду за кордон. 

Зокрема, на Львівщині наразі існує 14852 виконавчих проваджень про стягнення аліментів, із них 3929 документів становлять заборгованість більше трьох місяців. Відповідно до цієї статистики, в області почали формувати окремі мобільні групи виконавців, робота яких полягає у посиленому моніторингу виконання судових проваджень та постійних рейдах з метою мотивування недобросовісних боржників виплачувати кошти вчасно. 

«Мобільні групи у Львові працюють в посиленому режимі. Перші результати вже є: наразі арештовано 43 об'єкти нерухомості (квартира або територіальний участок) неплатників аліментів, а також 8 автомобілів. Упродовж місяця завдяки цим групам з боржників було стягнуто близько 4 млн гривень. Тепер ми працюємо над протоколами, які треба скеровувати до суду вчасно та грамотно», – повідомив Ігор Титла.

За словами заступника Міністра юстиції України Світлана Глущенко, вже з 2 квітня Міністерство Юстиції планує створити окремі штаби регіонального рівня, що займатимуться складенням спеціального антирейтингу боржників, так званої «дошки ганьби», до якої можуть потрапити різні форми власності окремих сфер діяльності, зокрема із заборгованістю, яка перевищує 500 тисяч гривень.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Вголос