Чи буде зі Львова пряме авіасполучення із Нью-Йорком?

17.03.2018 12:30   Джерело: LvNews
Опубліковано : Патрік Скеля

Вчора, 16 березня, у Міжнародному аеропорту «Львів» ім. Данила Галицького приземлився літак нового типу – далекомагістральний Boeing 777-200 ER, передає кореспондент Дивись.info.

Читайте також

Між Львовом і Брно можуть запустити пряме авіасполучення
Львівський аеропорт набув ще однієї ознаки європейського
Ryanair зайде в аеропорт «Львів» в березні 2018 року

В аеропорту Львів висловили свої сподівання на те, що вже найближчим часом Львів та Нью-Йорк, Львів та Торонто з’єднають прямими авіарейсами та, що новий Boeing 777 регулярно літатиме зі Львова до Києва.

«Ми запросили авіакомпанію, щоб вона подивилася на нашу готовність та, аби в найближчому майбутньому ми змогли побачити літаки авіакомпанії не тільки на київському рейсі, а й на далекономагістральних рейсах до Нью-Йорка і Торонто», – зазначила генеральна директорка аеропорту «Львів» Тетяна Романовська.

За її словами, Львів має дуже багато пасажирів, які літають через цей лот та гарні статистичні дані, які підтверджують потенціал Західного регіону.

«Львів повинен показати сьогодні, що може бути запасним аеродромом для Києва, а в майбутньому має стати другим основним, який теж може витримувати повне завантаження та трансатлантичні рейси», – запевнила Романовська.

Проте, як зазначила представниця авіаперевізника Євгенія Сацька, той розклад, який затвердили на літній період 2018 року та на зимовий 2018-2019 р. рейсів цього літака до Львова немає.

«Я не можу виключити того, що цей літак буде час від часу здійснювати посадку в аеропорту «Львів», оскільки бувають різні випадки та різні заходи», – зазначила Євгенія Сацька.

«На скільки мені відомо, на цей рік і на наступний не планується ніяких рейсів МАУ зі Львова. Враховуючи те, що львівський регіон дуже цікавий для іноземних туристів і більш підготовлений для прийняття іноземних туристів, аніж інші регіону України, ми готові привозити іноземних туристів», – пояснила пані Євгенія.

За її словами, для компанії важливо, щоб всі внутрішні перевезення були доступними як для львів’ян, так і для жителів інших областей.

Директорка з комунікації компанії авіакомпанії зауважила, що зараз немає ніяких економічних обґрунтувань та вигоди відкривати рейси між регіонами України.

«В нас був такий досвід в 2009 році. Ми відкривали рейс між Львова та Донецьком, але він не пішов, оскільки платоспроможність населення не дозволяла залишати цей рейс рентабельним. Рейси, які існують зараз між регіональними містами, центрами областей і Києвом, вони, фактично, дотується за рахунок міжнародних рейсів, тобто є такий мережевий ефект, який дозволяє тримати ці рейси», – розповідає Євгенія Сацька.

Вона також пояснила, якщо б міжрегіональні рейси не підтримувалися міжнародними, то гарантовано були б збитковими.

«Але ми зацікавлені в тому, щоб прямих рейсів між Львовом та Києвом ставало більше та дуже хочемо вийти на мінімум три рейси в день, проте водночас ми залежні від своїх літаків», – каже Сацька.

За словами заступниці голови Львівської ОДА Ірини Гримак, саме тому Львів сьогодні спільно із командою аеропорту розпочинає спільну роботу над цим.

«Це буде новим етапом, який наблизить реалізацію програми по відкриттю трансатлантичних рейсів зі Львова. Для нас це питання є пріоритетом №1», – заявила Ірина Гримак.

Тому, коли зі Львова запровадять трансатлантичні рейси поки невідомо. Наразі полетіти за океан, в Нью-Йорк та Торонто, можна із Києва.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews