Щоб працювати в Україні, американка за три місяці вивчила мовута працює тепер у Львівському обласному молодіжному центрі

22.03.2018 08:55   Джерело: LvNews
Опубліковано : Патрік Скеля

Волонтерка Корпусу Миру Кетрін Фітч два роки мешкає в Україні. Працює у Львівському обласному молодіжному центрі, пише - Gazeta.ua.

Читайте також

Роботи тернополянина на обкладинці відомого американського журналу

«Волонтери не приймають кінцевого рішення про те, де працюватимуть, але можуть пропонувати свої варіанти. Бажаними для мене були Україна та Марокко. Хоча, зрештою, я була готова їхати будь-куди, - каже Кетрін Фітч. - Марокко межує з Іспанією. Це країна, де я довго жила. Про Україну найбільше дізналася, готуючи проект в університеті. Порівнювала революцію в Україні й Іспанії. Україна вражає в тому плані. Купила підручник з історії України і вивчаю з превеликим задоволенням. На неї постійно хтось нападав, але вона не здалася. Через таку схожість з Іспанією сподівалась, що Україна мені сподобається так само».

«Ще перед тим, як приїхати сюди, ми три місяці поспіль по чотири години щодня вивчали українську. А російської не знаю зовсім. За час мого перебування тут з цим виникали проблеми. У родині, де спочатку жила, розмовляли російською. Почувалася некомфортно. Одного разу в кафе попросила офіціантку перейти на українську, і вона відмовила. Українська – гарна мова, з цікавою історією. Але чомусь стільки людей розмовляє російською. Особливо дивує, що її мало чути у столиці».

За словами Кетрін Фітч, її найбільше вразили стосунки серед українців.

«Ці люди надзвичайно дружелюбні. Тут справді відчуваю себе частиною великої сім'ї, громади. У США нібито теж комфортно. Але знайти друзів, підтримку набагато важче. Стосунки між людьми дуже розмежовані. Скажімо, колега по роботі – це лише колега, а в Україні ти можеш товаришувати і зі співробітниками, і з керівниками».

Гроші на проживання в Україні надає Корпус Миру.

«Це так звана волонтерська зарплата для проживання тут. Але оскільки робота все ж волонтерська, то вона відносно невелика. Не хочу називати точної цифри, скажу лише, що моя зарплата така ж, як у середньостатистичного українського вчителя – 4500 гривень. Мені цього достатньо. Перші півроку жила із гостьовою сім'єю, яку мені знайшов заклад, у якому працюю. За цей час навіть трішки зекономила. Тепер винаймаю квартиру».

Кетрін Фітч народилася у штаті Кентуккі. Живе у штаті Нью-Джерсі. Їй 25 років. Отримала ступінь бакалавра за спеціальністю "Міжнародні відносини та історія" в університеті Індіана Весліен. Мама – міжнародний консультант у Британії, батько – професор комунікацій у Нью-Джерсі.

Корпус Миру США – благодійна організація, що співпрацює з Україною з 1992 року. Американські добровольці живуть і працюють пліч-о-пліч з українцями протягом двох років, обмінюючись досвідом та започатковуючи стосунки, які часто триватимуть усе життя. Волонтери допомагають у розвитку молоді та громад, а також у вивченні іноземних мов.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews