Медреформа: деякі міські лікарні та поліклініки Львова перетворили у некомерційні комунальні установи

24.03.2018 15:39   Джерело: LvNews
Опубліковано : Патрік Скеля

Львівські міські поліклініки та лікарні відповідно до медичної реформи перетворили у комунальні некомерційні підприємства.

Читайте також

Реформа стоматології по-львівськи: медики вимагають відставки Зуба (Відео)
В Україні проголосували за медичну реформу. Що зміниться (Фото)

За відповідне рішення проголосувало 53 депутати Львівської міської ради, пише - «Вголос»

«Будуть два різних джерела фінансування для сімейних лікарів та вузьких спеціалістів. Вузькі спеціалісти до 2020 року фінансуватимуться з державної субвенції», – сказав керівник управління охорони здоров'я Львівської міської ради Володимир Зуб.

Відтак 3-тя, 4-та, 5-та і 10-та міські лікарні Львова та 1-ша, 2-га, 3-тя, 4-та, 5-та та 6-та міські поліклініки перетворили на комунальні некомерційні підприємства.

«Перетворення закладів охорони здоров'я у комунальні некомерційні підприємства сприяє збільшенню господарської та фінансової автономії та управлінської гнучкості комунальних закладів охорони здоров'я, формуванню у них стимулів для поліпшення якості медичного обслуговування населення і водночас підвищення економічної ефективності використання активів», – йдеться у пояснювальній записці.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews