На Львівщині засудили водія КАМАЗу, який розчавив людину

28.03.2018 14:39   Джерело: LvNews
Опубліковано : Патрік Скеля

Старосамбірський районний суд Львівської області виніс вирок підприємцю, який у жовтні 2017 року не поставив КАМАЗ на гальма, автомобіль почав рухатися та розчавив людину.

Читайте також

На Львівщині чоловіка на смерть збив некерований «КАМАЗ»

 Про це стало відомо з Єдиного державного реєстру судових рішень, пише - Status Quo.

Трагедія сталася 18 жовтня 2017 року, приблизно о 10:00. Водій КАМАЗу, зупинившись на території належного йому лісопильного об'єкту, не поставивши автомобіль на стоянкове гальмо та не повернувши колеса під кутом таким чином, щоб виключалась можливість самовільного руху автівки, залишив його на увімкненій нейтральній передачі на дорозі з ухилом. Автомобіль почав самовільно рухатися заднім ходом та наїхав на чоловіка, який допомогав водієві загрузити дошки. КАМАЗ придавив його до дошок, внаслідок чого постраждалий помер.

Обвинувачений вину визнав повністю, жалкував про вчинене. Розповів, що, як тільки побачив, що сталося, поклав потерпілого в автомобіль та відвіз в амбулаторію, повідомив поліцію про те, що сталося. З дружиною загиблого примирився, вона до нього немає жодних претензій, просив його суворо не карати, не позбавляти волі. Також просив не позбавляти його права керувати транспортними засобами, так як це позбавить його сім'ю джерел доходу, бо дружина не працює.

Обираючи покарання, Старосамбірський районний суд Львівської області врахував, що обвинувачений займається благодійною діяльністю, займає активну громадську позицію, активно надає спонсорську допомогу місцевим храмам, освітнім та культурним закладам.

Підприємця визнали винуватим у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст. 286 КК України, та призначили покарання - 4 роки позбавлення волі без позбавлення права керувати транспортними засобами. Проте звільнили від відбування призначеного покарання з випробуванням та іспитовим строком на 2,5 роки.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews