На Львівщині суд визнав винними двох лікарів у смерті пацієнта

Однак підсудні уникли реального позбавлення волі.

06.04.2018 09:39   Джерело: LvNews
Опубліковано : Патрік Скеля

Двох працівників Червоноградської центральної міської лікарні суд визнав винними у смерті пацієнта у 2016 році і призначив покарання у вигляді двох років позбавлення волі. Однак одного з них амністували, інший ‒ отримав іспитовий термін. Про це повідомляє прес-служба суду, пише - ZAXID.NET.

Читайте також

На Львівщині судитимуть медика, чия халатність призвела до смерті пацієнта

Червоноградський міський суд Львівської області розглядав справу щодо обвинувачення двох лікарів, які неналежно виконували свої професійні обов’язки під час анестезіологічного забезпечення, що призвело до смерті неповнолітнього пацієнта восени 2016 року.

4 квітня суд виніс вирок, яким визнав двох медиків винними у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 140 ККУ, та призначив їм покарання у виді двох років позбавлення волі з позбавленням права на два роки обіймати відповідні посади лікаря анестезіолога в установах, підприємствах, організаціях незалежно від форми власності.

Однак, одного із них суд звільнив від відбування основного і додаткового покарання за законом «Про амністію в 2016 році». Іншого за ст. 75, 76 ККУ звільнив від відбування основного покарання з іспитовим строком один рік та із покладанням низки обов’язків.

Згідно з судовими реєстрами, підсудними є колишній анестезіолог Червоноградської лікарні Оксана Смілка та завідувач реанімаційного відділення Григорій Шипот.

Вирок ще не набрав законної сили, тож учасники справи можуть протягом 30 днів оскаржити його в Апеляційному суді Львівської області.

Нагадаємо, 16-річний юнак помер після операції на апендицит. Ще на операційному столі у нього двічі зупинялося серце, потім він впав у кому. На третій день пацієнта відвезли у львівський ОХМАТДИТ, але його життя врятувати не вдалося.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews