Львівських лікарів, через яких померла дитина, залишили без покарання

13.04.2018 22:31   Джерело: LvNews
Опубліковано : Патрік Скеля

На Львівщині Червоноградський міський суд прийняв рішення скасувати покарання двом лікарям, які спричинили смерть дитини. Трагедія трапилася у листопаді 2016 року, коли проводилася операція з видалення апендициту.

Читайте також

Львівських медиків признали винними у смерті школяра з Тернополя (відео)

Як пише НАРОДНА ПРАВДА з посиланням на Status QUO, до лікарні привезли 16-річного хлопця з діагнозом «гострий апендицит». Під час операції лікар-анестезіолог не впоралася з встановленням дихальної трубки. Виявилося, що її вставили не в трахею дитини, а в стравохід. Хлопець опинився у реанімації у комі. Врятувати пацієнта не вдалося.

Завідувач лікарні визнав свою вину, анестезіолог – ні. Перший повідомив про готовність відшкодувати моральну шкоду, остання заявила лише, що все виконувала за вказівками старшого лікаря, додавши, що лікарня не має відповідних матеріально-технічних умов. Експерти встановили, що фахівці не виконали свої обов’язки належним чином. Суд встановив запобіжний захід у формі позбавлення волі на 2 роки та заборони обіймати посади у медичних закладах. Проте з  часом лікарів вирішили відпустити на волю.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews