Львівщина: затримано організатора шахрайської мережі з реалізації авто

Організатора шахрайської мережі з реалізації авто, яка одурила більше 150 осіб, взяли під варту.

15.04.2018 14:28   Джерело: LV Область.Онлайн
Опубліковано : Патрік Скеля

Викрили організатора мережі приватних підприємств  співробітники  Управління захисту економіки разом зі слідчими Франківського відділу поліції та при керівництві Львівської місцевої прокуратури №3, пише - .

Читайте також

Шахрая, який завдав Львівській міськраді шкоди на понад 30 мільйонів, судитимуть

За інформацією відділу комунікації обласної поліції, шахрай спромігся ошукати більше  150 громадян на загальну суму понад 7 мільйонів гривень. Маскувалась ця злочинна схема під продаж транспортних засобів у кредит. Мережа покривала Львівську, Вінницьку, Житомирську, Закарпатську, Івано-Франківську, Чернівецьку області й місто Київ. Співробітники офісів розміщували в Інтернеті оголошення, що містили пропозиції продажу авто за привабливими цінами.

Після вибору клієнтом моделі та марки авто, укладався попередній договір купівлі-продажу, на підставі якого клієнт сплачував 10% від вартості покупки у якості передоплати. Обране авто мало надійти до власника вже за 3-4 дні. Однак, минали обумовлені дати й додзвонитись до менеджерів було вже неможливо – «фірма» міняла адресу, телефони, реквізити. Жоден з клієнтів свою покупку не одержав.

Під час обшуків вилучено більше 50 печаток, штампи, бухгалтерська й податкова звітність, договори, реклама, каталоги й інші речдоки злочинної діяльності.

Організатором злочинної схеми виявився 44-річний мешканець Тернопільщини. За ч.4 ст.190 ККУ (шахрайство) його можуть ув’язнити на 5-12 років, конфіскувавши майно.

Суд означив міру запобіжного заходу – тримання під вартою (можлива застава – 280 тис гривень).

Поліцейські з’ясовують  коло осіб, що постраждали від «підприємницької діяльності».


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LV Область.Онлайн