На Львівщині викрили злочинну групу, що займалася фіктивним підприємництвом

17.04.2018 11:51   Джерело: LvNews
Опубліковано : Патрік Скеля

За процесуального керівництва прокуратури слідчі підрозділу фінансових розслідувань Головного управління ДФС у Львівській області повідомили про підозру чотирьом членам організованої групи, учасники якої упродовж 2014-2017 років створили низку фіктивних підприємств, за допомогою яких здійснювали діяльність, пов’язану з ухиленням від сплати податків. Про це повідомили у прес-службі прокуратури Львівської області.

Читайте також

Шахрая, який завдав Львівській міськраді шкоди на понад 30 мільйонів, судитимуть
У Стрию зловмисник ошукав чоловіка, який просив про допомогу

Троє із чоловіків – мешканці Львівщини, а ще один – переселенець із Донецької області, пише - Гал-інфо.

Зловмисники купували та створювали суб’єкти господарської діяльності без наміру здійснювати підприємництво. Фактично вони допомагали реально діючим фірмам ухилятись від сплати податків або зменшувати розмір оподаткування.   

На даний час за цим фактом до Сихівського районного суду м.Львова скеровано обвинувальний акт.

Вказаним особам інкриміновано ч.3 ст.28 КК України (вчинення злочину групою осіб, групою осіб за попередньою змовою, організованою групою або злочинною організацією), ч.2 с.205 КК України (фіктивне підприємництво).

Санкція цих статей передбачає покарання у вигляді штрафу до п’яти тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews