На Львівщині затримали рекетирів (Фото)

21.04.2018 11:24   Джерело: LvNews
Опубліковано : Патрік Скеля

На Львівщині правоохоронці затримали групу зловмисників, котрі вимагали у підприємців гроші.

Читайте також

Узаконення рекету держбюджету під поцупленим гаслом «Купуй українське!»

Про це повідомляє відділ комунікації поліції Львівської області, пише - Status Quo.

Як встановили співробітники обласного Управління Служби безпеки України у Львівській області спільно з працівниками експериментального відділу детективів слідчого управління та управління карного розшуку Головного управління Національної поліції у Львівській області за процесуального керівництва обласної прокуратури, зловмисники вимагали три тисячі доларів США за нестворення перешкод у підприємницькій діяльності мешканцю міста Стрий.

Затримані - мешканці Стрийщини, двоє 32-річних та один віком 29 років, усі раніше притягувались до кримінальної відповідальності за різноманітні злочини – вимагання, примушування до виконання зобов’язань та незаконне заволодіння транспортними засобами.

Зловмисників затримали 18 квітня в порядку ст.208 КПК України під час отримання ними частини суми вимоги від підприємця. До проведення операції були залучені бійці спецпідрозділу КОРД. В одного з чоловіків вилучено предмет, схожий на пістолет, який скерований на експертизу.

Також встановлено, що протягом майже двох років зловмисники систематично вимагали у  підприємців Львова та Стрийщини грошові кошти за безперешкодне здійснення підприємницької діяльності.

Зловмисникам оголошено про підозру у скоєнні злочину передбаченого ч.2 ст.189 (вимагання) КК України. Санкція статті передбачає покарання – позбавлення волі на строк від трьох до семи років. Проводиться досудове розслідування. Наразі правоохоронці встановлюють інші епізоди злочинної діяльності затриманих та особи інших учасників злочинної групи.

«Якщо ви постраждали від злочинних дій затриманих чи володієте інформацією про скоєння ними правопорушень, прохання зголоситись на оперативну лінію 102 або у найближчий відділ поліції», - звертаються правоохоронці.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews