У Львові посеред ночі викрали гіпсову писанку вартістю ₴5 тис (Фото)

21.04.2018 19:38   Джерело: LvNews
Опубліковано : Патрік Скеля

В ніч на 21 квітня у центрі Львова викрали півметрову писанку, що була частиною благодійної експозиції «Добра справа» у рамках «Фестивалю писанок». Інцидент відбувся на пл. Музейній, 1 поруч зі «Львівською свічковою мануфактурою» і Домініканським собором.

Читайте також

Прадавні писанки були оберегами, а гаївки – магічним дійством для зв’язку з духами померлих
У центрі Львова встановили головну писанку міста

Йдеться про крадіжку мистецького об’єкта у вигляді розписаного акриловими фарбами великого гіпсового яйця, прикрашеного фігуркою трамвая. Авторка писанки «Трамвайчик» – молода львівська художниця Зірка Савка. На вибір теми авторку надихнула відома пісня «Старенький трамвай» вокальної формації «Піккардійська терція», пишуть Версії з посиланням на  ZAXID. NET.

Організатори благодійної ініціативи «Добра справа» оцінили викрадену писанку в 5 тис. грн. Уся експозиція складається з 50 гіпсових писанок вартістю від 3 тис. до 50 тис. грн. Їх авторами стали львівські художники, а також митці, які вимушено переселилися до Львова внаслідок війни на сході України.

За словами охоронця експозиції, писанку «Трамвайчик» вночі поцупили туристи з Німеччини, які відпочивали поруч у сквері. Вони намагалися здійснити кілька спроб викрадення, аж поки не досягли свого. Після викрадення чоловіки зникли з місця події.

На подіумі під вікритим небом знаходилося 50 писанок, зараз їх стало на дві менше.

Прес-служба головного управління Національної поліції у Львівській області підтвердила ZAXID.NET, що до них надходила інформація про крадіжку і про можливих підозрюваних у цій справі. Інформацію перевіряють, однак поки що жодних доказів правоохоронцям знайти не вдалося.

Організатор ініціативи «Добра справа» Андрій Сидор повідомив ZAXID.NET, що це вже друга викрадена писанка за кілька днів. Ціна першої викраденої роботи теж становить 5 тис. грн. Вона зникла о 5 годині ранку в п’ятницю, 20 квітня.

Авторкою цієї писанки під назвою «Ми – Україна» стала художниця Ольга Жулій. За словами Андрія Сидора, одного з причетних до крадіжки писанки «Трамвайчик» вдалося затримати, однак його спільники разом із писанкою зникли.

Кожна писанка проекту «Добра справа» – це благодійний лот, який може викупити будь-хто з відвідувачів експозиції. Отримані з проекту кошти організатори спрямують на підтримку Львівської обласної дитячої клінічної лікарні «ОХМАДИТ».


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews




Телеканал Рада. Прямий ефір

Радіо

TeNews Radio Вголос

Головне за день

Архів новин

Вверх
Вниз