У Львові на хабарі $1 тис. затримали 25-річного працівника обласного управління Держпраці

10.05.2018 09:27   Джерело: LvNews
Опубліковано : Патрік Скеля

У понеділок, 7 травня, у Львові працівники слідчого управління поліції Львівщини спільно з працівниками Управління Служби безпеки України у Львівській області та за процесуального керівництва обласної прокуратури викрили та затримали під час отримання хабара працівника одного з контролюючих органів. Про це повідомила прес-служба Нацполіції Львівщини, пише - ZAXID.NET.

Читайте також

На Львівщині посадовця-хабарника засудили до 6 років

Затриманий – 25-річний працівник Голового управління Держпраці. Його затримали під час одержання хабара у розмірі 1000 доларів США. Ці гроші він отримав від підприємця, за що обіцяв не притягати його до адміністративної відповідальності за виявленні під час перевірки порушення.

Пізніше цю інформацію підтвердила прес-служба УСБУ Львівщини, додавши у Facebook відео затримання.

«Здирник вимагав від підприємця, що володіє продуктовим магазином та начебто неналежним чином оформив на роботу декількох працівників у свій ФОП, тисячу доларів США за складання «позитивного» акту перевірки. У разі відмови штрафні санкції, застосовані відповідно до закону, склали б понад 100 тисяч гривень»,– уточнили у прес-службі УСБУ Львівщини.

За цим фактом відкрито кримінальне провадження за ч.3 ст.368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) КК України. Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.

Зловмисник затриманий в порядку ст.208 КПК України, невдовзі суд обере для нього міру запобіжного заходу. Досудове розслідування триває.

«Нам дуже прикро, що у нашому управлінні виявили таку ситуацію. Однак більше нічого сказати з цього приводу сказати не можу», – сказала ZAXID.NET речниця Головного управління Держпраці у Львівській області Галина Ільницька.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews