У Львові рахують гроші на нову речовину для посипання вулиць взимку

17.05.2018 13:03   Джерело: Варіанти
Опубліковано : Патрік Скеля

Львівські депутати підтримали петицію про відмову у Львові від використання піскосуміші.

Читайте також

У Львові вимагають звільнити тротуар на Шота Руставелі від квітів

Сьогодні на сесії Львівської міської ради депутати підтримали електронну петицію щодо відмови від використання піскосуміші та запровадження цивілізованих методів утримання вулиць Львова у зимовий період. «За» проголосувало 46 депутатів, пишуть - Варіанти.

У тексті петиції вказано, що зимове утримання вулиць за допомогою розсипання суміші піску і солі у пропорції 4:1 є застарілим методом зимового утримання вулиць.

«Піскосуміш після танення снігу забруднює вуличну інфраструктуру, забруднює повітря, потрапляє в очі та легені мешканців. Забивається дощова каналізація, створюється додаткове навантаження на очисні споруди, чималі кошти йдуть на збір та вивезення залишків. Ще одним наслідком використання піскосуміші є те, що двірники найчастіше утилізують її в газони, що погіршує і без того поганий стан грунту: сіль неповоротно накопичується, пісок перешкоджає доступу води і повітря до коренів рослин», – йдеться у тексті петиції.

Саме тому у влади міста вимагають: для посипання вулиць використовувати лише чисту сіль або знайти нешкідливі для взуття і лап тварин реагенти; на пішохідній частині використовувати лише механізоване прибирання; використовувати дрібні камінців, що вмерзають в сніг і створюють надійне зчеплення з підошвами взуття.

Депутати наполягли аби департамент житлово-комунального господарства порахуавав скільки портібно грошей для реагентів проти ожеледиці.

Заступник міського голови Сергій Бабак повідомив, що його підлеглі вже роблять попередні розрахунки і є ймовірність переходу на іншу речовину в найближчі три роки. Також він підкреслив:

«Нема таких реагентів, що здатні розчиняти сніг товщиною 20-30 см при дуже низьких температурах».

Також депутат Юрій Кужелюк нагадав що за каденції попереднього міського голови Любомира Буняка в місті провели експеримент з соляним розчином, однак під час реалізації виникли незручності, відтак від нього відмовились.

Додамо, що електронну петицію зареєстували у квітні. Необіхдну кількість онлайн-голосів (500) набрала за 4 доби.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Варіанти