Інтернет-шопінг по-львівськи: що купують і скільки витрачають львів'яни в інтернеті (Інфографіка)

17.05.2018 18:30   Джерело: Picodi
Опубліковано : Патрік Скеля

Інтернет-торгівля вважається найбільш прогресивною галуззю економіки, що динамічно розвивається. Світовий ринок e-commerce в 2017 році, в порівнянні з попереднім, показав істотне зростання — відразу на 24,8%. В Україні 55% користувачів здійснюють онлайн-замовлення в вітчизняних і закордонних магазинах.

Читайте також

Безпека дитини в інтернеті

Як виглядає інтернет-шопінг на Львівщині і яке місце у всеукраїнському рейтингу займають покупці?

Команда  Picodi проаналізувала кілька мільйонів транзакцій, здійснених користувачами інтернету в 2017 році, щоб отримати відповіді на наступні питання

  • Скільки українці витрачають на покупки в інтернет-магазинах?
  • З яких пристроїв частіше відбуваються замовлення?
  • Чи впливає конкретний місяць чи день тижня на купівельну активність населення?

Крім цього, з нашого дослідження ви дізнаєтеся, скільки становить середній чек жителя Львівської області і яке місце займає західна столиця країни в загальноукраїнському рейтингу купівельної спроможності.

Онлайн-замовлення на Львівщині

Інтернет-шопінг по-львівськи

Більша частина жителів Львівської області для здійснення онлайн-замовлень використовує стаціонарний комп’ютер. Вдома без зайвої метушні купує 62,60% опитаних. У два рази менше користувачів 31,94% вважає, що смартфони більше пасують до купівлі в інтернеті. Цей тип замовлень набирає обертів, оскільки інтернет-магазини створюють власні мобільні додатки для смартфонів і заохочують юзерів до користування ними за допомогою промокодів на знижки. І лише 5,47% користувачів для онлайн-шопінгу використовують планшет, популярність якого з року на рік знижується.

Якщо ж мова йде про кількість грошей, які користувачі витрачають в мережі, то саме власники смартфонів готові закупитися від душі — їх середній чек становить 2526 гривень. Трохи менше витрачаються користувачі планшетів, середній чек яких становить 2091 гривню. Найменші суми замовлення у клієнтів, що здійснюють покупки з ПК — всього 1318 гривень.

Цікаво, що у власників смартфонів на операційній системі Android розмір середнього чека (1755 грн) значно вище, ніж у любителів iOS (iPhone, iPad) (3316 грн).

З’ясувалося, що пік купівельної активності населення Львівщини припадає на листопад і грудень — саме в ці місяці відбувається найбільша кількість замовлень онлайн в році. Тому, що користувачі не втрачають можливості заощадити на глобальних розпродажах, наприклад — Чорній П’ятниці. Розмір середнього чека в листопаді зростає до 2880 грн, а в грудні перед новорічними святами до 3148 грн! У той же час, періодом затишшя серед жителів Львівської області стали січень і лютий. В цей період середніх чек становить 1581 грн.

В який день тижня мешканці Львова та області частіше замовляють онлайн? Користувачі комп’ютерів і смартфонів зійшлися на думці, що найкраще здійснювати покупки у п’ятницю.

Ми поділили добу на 4 проміжки часу, щоб дізнатися, у якій частині дня та ночі мешканці Львівщини частіше оформлюють замовлення онлайн. З’ясувалося, що вночі (від півночі до 6:00) відбувається всього лише 4,84% всіх транзакцій. У ранковий час (до 12:00) — 18,66%. Найбільша кількість замовлень припадає на вечір (18:00–24:00) —39,48% і трохи менше на другу половину дня (12:00–18:00) — 37,02%. При цьому купівельна «година пік» припадає на 14:00.

Мешканці Львова та області охоче купують в інтернеті товари для дому, косметичні вироби, а також замовляють квитки на автобуси. За допомогою смартфона часто купують взуття та одяг, а за допомогою комп’ютера — побутову техніку та електроніку. В цьому плані львів’яни не відрізняються від інших регіонів нашої країни.

Кому добре живеться в мережі?

Львівська область vs Україна

Середній чек покупця зі Львівщини вище, ніж середній чек по всій Україні(1978 грн і 1688 грн відповідно). Як і у Львівській області в середньому по країні найактивнішим днем тижня є п’ятниця, а «найгарячішим» місяцем інтернет-купівлі — листопад.

У рейтингу регіонів за розміром середнього чека Львівська область займає 5 місце, наздоганяючи Тернопільщину та Волинь. Рейтинг областей України за розміром середнього чека виглядає наступним чином:

  1. Чернівецька область – 2286 грн
  2. Чернігівська область – 2069 грн
  3. Волинська область – 2053 грн
  4. Тернопільська область – 1982 грн
  5. Львівська область – 1978 грн
  6. Івано-Франківська область – 1871 грн
  7. Одеська область – 1832 грн
  8. Кіровоградська область – 1815 грн
  9. Київська область – 1783 грн
  10. Рівненська область – 1739 грн

    Методологія

Наше дослідження ґрунтувалося на даних отриманих з опитування проведеного в 2017 році у Львівській області й Україні, по купівлі в інтернеті як з ПК, так і з мобільних пристроїв.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Picodi