Прокуратурі дозволили будувати житло біля одного зі львівських вишів

Львівська прокуратура будуватиме житло на вулиці Під Голоском.

22.05.2018 18:29   Джерело: LvNews
Опубліковано : Патрік Скеля

Прокуратура Львівської області зводитиме багатоквартирні житлові будинки із вбудованими нежитловими приміщеннями громадського і комерційного призначення, підземним паркінгом та об’єктами інженерного забезпечення на вул. Під Голоском. Відповідну містобудівну документацію у п'ятницю, 18 травня, погодив виконавчий комітет Львівської міської ради, пише - Львівський портал.

Читайте також

Ще один автобан до Львова пообіцяв Омелян
Понад 67 млн грн витратять на будівництво нової школи в Яворові

Прокуратура Львівщини будуватиме нове житло на земельній ділянці площею 0,6400 га, що розташована поруч із Українською академією друкарства на вул. Під Голоском.

Цільове призначення землі – для будівництва та обслуговування багатоквартирного житлового будинку; категорія земель – землі житлової та громадської забудови; вид використання – для будівництва та обслуговування багатоквартирного житлового будинку для працівників прокуратури. Ділянка розташована у зоні Ж-3 – зоні багатоповерхової житлової забудови відповідно до зонінгу Шевченківського району.

Максимально допустимий відсоток земельної ділянки не повинен перевищувати 47%.

Як йдеться у проекті рішення, гранично допустима висота майбутнього житла на вул. Під Голоском має становити 37 м, а це, за приблизними підрахунками Львівського порталу, – орієнтовно 12 поверхів.

Як раніше пояснювала директорка юридичного департаменту Львівської міської ради Гелена Пайонкевич, земельну ділянку прокуратура Львівщини отримала у власність минулого року взамін на землю на розі вул. Панаса Мирного – Енергетичної.

«Прокуратура мала підписаний договір з управлінням капітального будівництва на забудову ділянки на розі вул. Панаса Мирного – Енергетичної. Але були скандали з місцевими мешканцями, тому прокуратура тривалий час розробляла нову документацію на будівництво. Тобто орієнтовно рік тому ділянку на вул. Під Голоском прокуратура отримала взамін вул. Панаса Мирного – Енергетичної», – зауважила Гелена Пайонкевич.

Водночас головний архітектор Львова Юліан Чаплінський зазначав, що у майбутніх житлових будинках на вул. Під Голоском має бути 174 квартири. А будувати нове житло, за попередніми даними, має компанія «Ріел».

Зазначимо, район вулиці Під Голоском у Львові зараз активно забудовують житловими будинками.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews