Під Львовом невідомі розгромили табір ромів. Є загиблі та постраждалі

24.06.2018 13:34   Джерело: Український інтерес
Опубліковано : Патрік Скеля

У ніч на 24 червня група молодиків у масках напали на табір ромів. Інцидент стався на околицях Львова. Унаслідок нападу, одна людина загинула, ще чотирьох травмували, повідомили у місцевій поліції, пише - Український інтерес.

Читайте також

Ледь приїхавши до Львова 37-річна жінка лишилася без гаманця та банківських карток

«Через напад одна людина загинула, ще четверо травмовані», – йдеться у повідомленні.
Втім поліцейським вдалось затримати сімох нападників та запобігти травмуванню і смерті інших мешканців табору.

Наразі правоохоронці встановлюють всі обставини події та вирішується питання про відкриття кримінального провадження.

Водночас журналісти видання Zaxid.net повідомили, що напад стався на вулиці Трускавецькій. Унаслідок сутичок загинув 24-річний молодик. Він був мешканцем села Рівне Закарпатської області. Ще трьох шпиталізували з ножовими пораненнями – 19-річного мешканця міста Мукачево, 30-річну жительку села Буркатове Закарпатської області та 10-річного хлопчика, який також є мешканцем села Буркатове.

Зазначимо, в ООН стурбовані нападами на ромів в Україні. Зокрема, представників організації обурив нещодавній напад учасників «Національної дружини» на табір у Голосіївському парку Києва. Тоді близько 20 молодиків у балаклавах і з сокирами розтрощили їхній табір. Це сталося після того, як один із працівників парку розповів, що роми захопили частину лісового кварталу, зробили кустарні помешкання, землянки й печі. Унаслідок цього вони знищили ґрунтовий та рослинний покрив, засмітили територію.

У квітні аналогічне помешкання знищили на Лисій горі у столиці. Під тиском громадськості та широкого висвітлення цієї теми у ЗМІ поліція врешті-решт розпочала провадження.

Це не перший подібний інцидент. Так, на початку травня неподалік селища Рудне, що на Львівщині невідомі спалили табір ромської спільноти. А наприкінці місяця атакували табір поблизу Тернополя. Головна версія конфлікту – напередодні погрому місцеві мешканці скаржилися на недостойну поведінку ромів.

Водночас в Італії, яка є членом ООН із 1955 року, вирішили виселити всіх ромів, які перебувають в країні незаконно. Як заявив міністр внутрішніх справ країни Маттео Сальвіні, в Італії проживають десятки тисяч представників цієї нацменшини, багато з них – в убогих трущобах на околицях великих міст, і не спілкуються з іншими громадянами.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Український інтерес