Львівський хакер зламав тисячі комп’ютерів у 50 країнах світу (Фото)

23.11.2018 20:46   Джерело: WestNews
Опубліковано : Патрік Скеля

Кiберполiцiя викрилa хaкерa зi Львiвщини, який зa дoпомогою вiрусного прогрaмного зaбезпечення «інфікувaв» мaйже двi тисячi комп’ютерiв у 50 крaїнaх свiту, пише - WestNews з посиланням на Національну поліцію України.

Вірус допомагав отримувати віддалений доступ до комп’ютерів.

«Зокрема – можливість завантажувати та відвантажувати файли, керувати автозавантаженням і службами, віддалено управляти реєстром, встановлювати і видаляти програми, робити скріншоти з віддаленого екрану, перехоплювати звук з мікрофона і відео з вбудованих або зовнішніх камер», – йдеться у повідомленні.

Крім того, повідомили у поліції, вірус DarkComet має моніторинг натиснутих клавіш, монітор буфера обміну, цілий набір утиліт для роботи з мережею, а також надавав можливість зловмиснику віддалено вимикати і перезавантажувати уражений комп’ютер. Програма використовує бек-коннект, тобто сама ініціює з’єднання з керуючою машиною.

Зазначається, що за місцем проживання підозрюваного 42-річного львів’янина провели обшук. Було вилучено заражений вірусом ноутбук та комп’ютер, також виявлено адмін-панель доступу до заражених комп’ютерів шкідливим програмним забезпеченням, його інсталяційні файли, знімки екрану з підконтрольних комп’ютерів. Усю техніку направили на експертизу.

За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 361 (Несанкціоноване втручання в роботу комп’ютерів, автоматизованих систем, комп’ютерних мереж чи мереж електрозв’язку) та ч. 1 ст. 361-1 (Створення з метою використання, розповсюдження або збуту шкідливих програмних чи технічних засобів, а також їх розповсюдження або збут) КК України.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: WestNews