На Львівщині браконьєр позбувся рушниці через зайця-русака

Окрім того, порушника оштрафували за незаконне полювання.

15.01.2020 08:55   Джерело: «Четверта студія»
Опубліковано : Патрік Скеля

На Львівщині під час проведення рейду в угіддях державного резервного фонду, який є під охороною Бібрського лісгоспу, було виявлено жителя села Лани, який незаконно вполював зайця-русака, про що складено протокол про адміністративне правопорушення за статтею 85 ч.2 КУпАП.

Як пише «Четверта студія» з посиланням на ДП «Бібрський лісгосп», матеріали по цьому факту браконьєрства були направлені в Перемишлянський районний суд.

Постановою суду, громадянина визнано винним у вчинення правопорушень передбаченого ч.2 ст. 85 КУпАП, на нього накладено штраф у розмірі 1020 грн. та конфісковано мисливську рушницю МР-27М. Крім цього лісгоспом поданий позов до суду про стягнення з громадянина П. збитків за незаконне добування зайця-русака на суму 8000 грн.

«Любителям дармового м’яса варто задуматися, що краще, придбати відстрільну картку на зайця за 300 грн., чи займатися браконьєрством, і як результат позбутися рушниці, яка в рази цінніша ніж незаконно добутий заєць та сплатити штраф, за який можна придбати кілька відстрільних карток»,- наголошується у повідомленні.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: «Четверта студія»