На Львівщині підприємців оштрафували за неконкурентні дії

18.03.2020 13:31   Джерело: Дивись.info
Опубліковано : Патрік Скеля

Йдеться про проведені у 2018 році через електронну систему «Prozorro» торги на закупівлю послуг з прокату легкових автівок з водієм.

Про це повідомляє пресцентр Прокуратури у Львівській області, пише - Дивись.info.

Червоноградська місцева прокуратура встановила, що у цій держзакупівлі взяли участь два учасники, які виявились взаємопов’язаними між собою. Крім того, Львівське обласне територіальне відділенням Антимонопольного комітету України з’ясувало, що ці суб’єкти господарюванням узгоджували свою поведінку, використовували спільну ІР-адресу та схожі в оформленні документи. Один із учасників помилково завантажив довідку із тендерними пропозиціями конкурента.

Така поведінка бізнесменів визнана як така, що порушує статті 6, 50 ЗУ «Про захист економічної конкуренції», а їх самих оштрафовано на понад 130 тис грн. Крім цього, порушники надалі не братимуть участі у аналогічних закупівлях, а відтак упереджено можливе неправомірне освоєння бюджетних коштів та створення штучного конкурентного середовища.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Дивись.info