Кава по-львівськи: три унікальні рецепти

14.05.2020 19:36   Джерело: Твоє місто
Опубліковано : Патрік Скеля

Кажуть, що у Львові навіть вулиці пахнуть кавою, оскільки тут її готують ледь не всюди. Проте, в такому різноманітті кавових рецептів найважче знайти щось особливе, пише - Твоє місто.

Читайте також

Пізнати місто Лева по-новому: цікава історія і легенди про еротичний Львів (Фото)

Кава «Сюрприз» (Віденська кав’ярня)

Кава «Сюрприз» відома багатьом львів’янам, проте може шокувати туристів. Сюрприз полягає в тому, що каву подають зверху із збитими жовтками та цукровою пудрою. Виходить, що ви прикушуєте гарячу гірку каву холодним солодким жовтком. Проте, за словами працівників закладу, таке поєднання гармонійне й приємне на смак, тому більшість клієнтів приходить саме за цим напоєм. Ціна такої кави - 30 гривень.

Фірмова кава (Café 1)

У цій кав’ярні є одразу три унікальні рецепти кави. І хоча складові можуть здаватись традиційними, проте вони відрізняються особливою подачею та смаком.

Кава №1 – це еспресо, яке подають із ягідним соусом з вишнями, вершками та кулькою морозива під шоколадом з горіхами (ціна - 37 грн). Кава Амелі – напій, що подаєть із бренді. Проте, окрім алкоголю до нього також входять кулька морозива з лікером та гарячий шоколад.(ціна - 46 грн). Кава фірмова з лікером та крем-лікером, до складу якої входить «Старий Талін». Подають каву з морозвом, м’ятою та фруктами. Ціна - 50 грн.

Кава по-львівськи (Копальня кави)

Кава по-львівськи готується у джезві (турці) на піску. Її особливістю є також те, що її подають з лимоном і корицею, а ще в неї додають львівську настоянку – «Криївка». Така кава середнього розміру – 80-90 мл.

Підготувала Мар'яна Федина.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Твоє місто