У Самборі охоронця супермаркету судитимуть за перешкоджання журналістській діяльності

24.07.2020 12:25   Джерело: WestNews.info
Опубліковано : Патрік Скеля

На Львівщині охоронця супермаркету судитимуть за перешкоджання журналістській діяльності. За скоєне 45-річному жителю Самбора загрожує покарання – штраф або арешт на строк до шести місяців, або обмеження волі на строк до трьох років.

Про це повідомили в Головному управлінні Національної поліції у Львівській області, пише - WestNews.info.

Як встановили під час досудового розслідування дізнавачі Самбірського відділу поліції, 13 квітня охоронець одного із супермаркетів, розташованого у райцентрі, 45-річний місцевий мешканець, не впустив знімальну групу (журналіста та оператора) одного з регіональних телевізійних каналів у приміщення торгового закладу, чим перешкодив їх законній професійній діяльності. Знімальна група готувала телевізійний сюжет про недотримання у супермаркеті карантинних обмежень, пов’язаних з недопущенням розповсюдження коронавірусної інфекції.

20 липня дізнавачі повідомили охоронцю про підозру у вчиненні кримінального проступку, передбаченого ч.1 ст.171 (Перешкоджання законній професійній діяльності журналістів) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання - штраф до п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арешт на строк до шести місяців, або обмеження волі на строк до трьох років.

Досудове розслідування завершене, 21 липня обвинувальний акт щодо зловмисника скеровано на розгляд суду.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: WestNews.info