Закрите Грибовицьке сміттєзвалище продовжує забруднювати землю

26.07.2020 10:30   Джерело: WestNews.info
Опубліковано : Патрік Скеля

Спеціалістами відділу інструментально-лабораторного контролю Інспекції у Львівській області надалі проводиться кризовий моніторинг поверхневих вод та ґрунтів у зоні полігону твердих побутових відходів (ТПВ) на території Малехівської сільської ради Жовківського району.

Про це повідомили у Державній екологічній інспекції у Львівській області, пише - WestNews.info.

За І півріччя 2020 року відібрано 108 проб поверхневих вод та 48 об'єднаних проби ґрунту.

За результатами проведених лабораторних досліджень поверхневих вод:

- виявлено перевищення граничнодопустимих концентрацій згідно культурно-побутових норм водокористування в меліоративному каналі у місці сходження обвідних каналів біля автодороги Львів-Рава-Руська, приблизно 1км від підніжжя полігону ТПВ по показниках: хлориди, сухий залишок, хімічне споживання кисню;

- помітний вплив меліоративного каналу на річку Малехівка;

- річка Малехівка не чинить негативного впливу на річку Полтва, оскільки річка Полтва зазнає забруднень вище гирла річки Малехівка (вище по течії);

- річка Полтва чинить значний негативний вплив на якісний стан річки Західний Буг, однак цей вплив не пов’язаний із полігоном ТПВ.

За результатами проведених досліджень проб ґрунтів встановлено, що полігон ТПВ негативно впливає на ґрунти у зоні полігону. У відібраних пробах ґрунту виявлені перевищення забруднюючих речовин відносно фону по показниках: нітрати, хлориди, марганець, свинець, залізо, нафтопродукти, кадмій, цинк.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: WestNews.info