Біля «Арени Львів» збудують багатофункційний офісний комплекс із житлом

26.05.2023 18:48   Джерело: LvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська

Забудовник збудує комунальний дитсадок на 600 кв. м.

Неподалік «Арени Львів» збудують багатофункційний комплекс із громадськими приміщеннями, житлом на верхніх поверхах, підземним паркінгом та дитсадком. Відповідні містобудівні умови та обмеження затвердили на засіданні виконавчого комітету Львівської міськради у п’ятницю, 26 травня.

Йдеться про забудову ділянки майже 1,16 га на вул. Стрийська, 129, що призначена для житлової та громадської забудови. Згідно з містобудівними умовами та обмеженнями, висота будинків не має перевищувати 38,3 м, а площа забудови – 41%. Комплекс складатиметься з будівель висотою від 2 до 13 поверхів. Внутрішнє подвір’я буде пішохідним, а підземний паркінг на 290 автомобілів слугуватиме також укриттям із санвузлами та опаленням.

За словами головного архітектора Львова Антона Коломєйцева, у комлексі облаштують 8000 м2 офісних площ, які будуть переважати житлові. Крім цього, забудовнк має зберегти технічну водойму, що зараз є на ділянці, й перетворити її на озеро, що збиратме дощову воду.

За домовленістю з міськрадою, дитячий садочок площею 600 м2 забудовник має передати в комунальну власність.

Багатофункційний комплекс на вул. Стрийській будуватиме ТзОВ «Міська околиця». Згідно з даними аналітичної системи YouControl, будівельна компанія зареєстрована у Львові майже 9 років тому. Її власниками є Михайло Наконечний та Олексій Гайда. Директором фірми вказаний Андрій Демус, який разом із Олексієм Гайдою є бізнес-партнерами по ТОВ «Фірма «Інтербуд», що будує новий офіс львівської поліції на вул. Стрийській, та на місцевих виборах у 2020 році балотувалися від партії «Варта».

Сама ділянка з 2021 року приватизована ТзОВ «Українська меблева компанія» й договором суперфіцій передана в користування ТзОВ «Міська околиця». «Українська меблева компанія» зареєстрована майже 24 роки тому за адресою будівництва. Її власниками є львівʼяни Юрій Гупало та Віктор Буряк.

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews