Завтра на Тернопільщині відкриють унікальний військовий обєкт

24 травня - відкриття форту-музею Українських січових стрільців бункера «Бригада Больцано»

23.05.2017 23:06   Джерело: TeNews
Опубліковано : Новини Львівщини

"Останні штрихи... Запрошую на урочисте відкриття форту-музею Українських січових стрільців - бункер "Бригада Больцано" (с. Бурканів Теребовлянського району) 24 травня о 10.00." - пише у Фейсбук краєзнавець, кандидат історичних наук Сергій Ткачов.

Як наголошує історик, командний пункт в Бурканові дуже добре збережений. Аналогів у такому вигляді, яким є бункер Больцано, в Україні більше не має.

Саме на цьому об’єкті створили форт-музей українських січових стрільців. У ньому у відкритому доступі можна ознайомитися з історією січових стрільців. Зокрема на повноколірних банерах та інших інформаційних матеріалах будуть описані бої січових стрільців у нашому регіоні – від Соснова до Бурканова. Є і покажчик, який розміщений на початку села. 

Також за задумом фортифікаційна споруда в Бурканові в майбутньому має стати базовим табором для військово-патріотичного вишколу молоді.

До речі, у Бурканові знаходяться ще два бункери часів Першої світової війни: кулеметний і артилерійський, один в полі, інший – в лісі.

Читайте також

На Тернопільщині відновлюють військовий об’єкт і запрошують прихильників мілітарного туризму (Фото)
Нa Тepнoпiльщинi вiднoвили бyнкep бpигaди Бoльцaнo


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: TeNews