В Бучачі затримали інтернет-шахрая

25.05.2017 08:13   Джерело: TeNews
Опубліковано : Анастасія Квітковська

33-річний бучаччанин розміщував на сайті ОЛХ фальшиві оголошення. Одне із них – про продаж мобільного телефону «iPhone 6». Ціну поставив досить привабливу, тож купити гаджет охочих зголосилося чимало. Хоча ніякого телефона на продаж чоловік насправді не мав.

Шахрай вимагав завдатку. Потенційні покупці перераховували хто п’ять тисяч гривень, хто й десять. Зловмисник намагався якось залагодити конфлікти з тими покупцями, що часто телефонували йому. Бувало, навіть повертав частину грошей. Принаймні, про це засвідчують вилучені у підозрюваного під час санкціонованого обшуку  понад 170 квитанцій про переказ коштів.

Деякі з потерпілих почали звертатись в поліцію. Перша заява надійшла від жителя Хмельниччини. Чоловік втратив майже одинадцять тисяч гривень, спокусившись на низьку ціну. Наразі до поліцейських звернулися понад двадцять осіб, що потерпіли від дій шахрая.

Читайте також

Ще один тернополянин попався на «гачок» шахраїв
Тернополянин втратив більше 6 тисяч гривень через замовлення на сайті

Потерпіли від рук шахрая люди з  усіх куточків Тернопільщини, Київщини, Хмельниччини, Одещини, Житомирщини, Львівщини, Закарпаття, Волині та інших регіонів. Люди  заявляють, що зловмисник безперешкодно надавав свої анкетні дані, навіть надсилав копії документів, тому й довіряли йому.

Кримінальне провадження, розпочате за частиною 3 статті 190 КК. Аферист перебуває під цілодобовим домашнім арештом.

За матеріалами відділу комунікації поліції Тернопільської області


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: TeNews