Останній дзвоник у першій сільській комп’ютеризованій школі в Україні

27.05.2017 00:10   Джерело: TeNews
Опубліковано : Ярослав Бачинський

Лозівська ЗОШ І- ІІІ ступенів стане опорним навчальним закладом Байковецької об’єднаної територіальної громади. За словами старости  села Лозової Петра Олійника тут намітили на час літніх канікул великі зміни. Зокрема старі дерев’яні вікна, двері обміняють на металопластикові,  шкільне подвір’я вкриють бруківкою, переглянуть мережу теплопостачання та води. За кошти громади буде проведений ремонт навчальних класів, лабораторій та кабінетів. Зробити сільську світлицю знань новою, сучасною та зручною майже для 130  її учнів та 30 вихованців дитячого садка - справа честі депутатів, дирекції сільгосппідприємств ТОВ «Вікторія», ТОВ «Дружба», ТОВ «Стегниківське», місцевих підприємців громадського активу і батьків.

Освітяни та увесь учнівський колектив у вересні  цього року святкуватиме 30 – річчя з дня відкриття новозбудованої школи за кошти колишнього колективного господарства ім. Петровського та держави. Незмінним його директором уже три десятки літ є досвідчений педагог Ганна Йосипівна Чаповська, яка зуміла об’єднати досвід і майстерність ветеранів освітянської ниви і талановиту молодь, що працює поруч.

Саме у далеких 80-х роках завдяки відомому земляку, уродженцю села Лозови Ярославу Шепу, лютеранському пастору із США в освітній сільський заклад завезли п’ять комп’ютерів фірми «Макінтош» вперше в Україні. Саме з  приміської десятирічки, де тоді навчалося до 250 хлопців та дівчат розпочався шлях комп’ютеризації і державних установ та вищих і середніх навчальних закладів тодішньої УРСР.

За словами її  багатолітнього керівника Ганни Йосипівни Чаповської школа приймала багато чисельні делегації не лише з України та Молдови, але колишнього  Союзу. Сільська школа благословила у світ понад сотню випускників, які нині працюють  в усіх сферах народногосподарського комплексу України. Лише у цьому році на останньому дзвонику вручено дипломи, грамоти,почесні відзнаки і навіть грошові премії  52 переможцям предметних районних і обласних шкільних олімпіад, конкурсів, спортивних змагань, ерудованих вікторин тощо. Шкільна футбольна команда як переможець багатьох турнірів у червні їде на аналогічні змагання в Німеччину, кошти на поїзду в сумі 320 тисяч гривень оплатила Байковецька ОТГ. На добрі помисли, на першу життєву стежину її випускників, а це 6 юнаків одинадцятикласників, які ще складатимуть тести ЗНО і найкращих слів побажали їм перший заступник голови Байковецької ОТГ Микола Дума, директор ТОВ «Дружба» Наталія Янкевич, сільський староста Лозової Петро Олійник, директор школи Ганна Чаповська. священника церкви св. Петра і Павла УГКЦ отці Ігор та Михайло. Прощай, рідна школо! Попереду перші путівці на життєвій ниві.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: TeNews