У Тернополі чоловік помер від того, що лікарі не відрізняють інсульт від сп’яніння?

30.05.2017 22:43   Джерело: Тернополяни
Опубліковано : Новини Тернопілля
Депутат Тернопільської обласної радив від політичної партії «Українське об’єднання патріотів - УКРОП» Інна Вовчок виявила кричущий факт лікарської недбалості, внаслідок якої помер батько її знайомої, - пишуть Тернополяни.

Так, обраниця готує звернення до відповідних служб, аби ситуацію детально розслідували.

- Зранку13 травня мені зателефонувала моя дуже близька подруга з Тернополя, в сльозах і попросила про допомогу, оскільки не знала до кого звернутися і що робити далі.

Справа в тому, що 10.05.17 р. зранку її татові стало дуже погано і він просто впав біля будинку. Викликали «швидку», працівники медичної допомоги відвезли чоловіка в Тернопільську обласну клінічну комунальну психоневрологічну лікарню, посилаючись на те, що він знаходився в стані алкогольного сп'яніння. Але невже лікарі перестали відрізняти людей в такому стані від тих, в котрих стався інсульт?

Коли подрузі після від'їзду швидкої зателефонувала сусідка, і повідомила про те, що тата забрали до лікарні, та відразу поїхала туди і набрала його номер телефону. Слухавку підняли і повідомили, щоб не хвилювались і що в нього просто інтоксикація. За її словами, з 9:00 ранку до 13 :00 години її тато пробув в неналежних умовах і без огляду лікарів. У чоловіка не взяли аналізу крові до 13.30 , хоча мали би це зробити першочергово.

Взявши згодом аналіз крові, алкоголю в крові виявлено не було. Чоловіка перевезли до реанімаційного відділення, з діагнозом інсульт, де він впав у кому.

11 травня, його вже підключили до апарату штучного дихання, а ввечері 12травня - він помер.

-  Таким чином, людина померла, не отримавши медичної допомоги, а лікарі порушили Ст. 139 Кримінального Кодексу України «Ненадання допомоги хворому медичним працівником» та Ст. 140 Кримінального Кодексу України «Неналежне виконання професійних обов'язків медичним або фармацевтичним працівником», - говорить обраниця.

Як згодом дізналася Інна Вовчок, цей випадок не став останнім і ще одного чоловіка доправили до лікарні з такими ж симптомами та за таких умов.  Тому депутатка підготує звернення у поліцію щодо порушення закону та до головного лікаря з приводу службової перевірки.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Тернополяни