Тернопільські дорожники відстояли право не платити фірмі-халтурниці

31.05.2017 07:43   Джерело: TeNews
Опубліковано : Новини Львівщини

32 мільйони гривень з державного бюджету, які мали би піти в кишеню недобросовісного виконавця ремонту об’їзної Кременця, залишаться на рахунках Служби автомобільних доріг у Тернопільській області. 

Відповідне рішення прийняв Вищий господарський суд України. Раніше до виплати «кругленької» суми  балансоутримувача доріг Тернопільщини зобов’язала суддя Господарського суду Тернопільської області Надія Бурда. Вона розглядала позов ТзОВ «Луцькавтодор-Сервіс» до Служби автомобільних доріг у Тернопільській області. 

Фірма ремонтувала у 2012 році об’їзну Кременця. Дорожники роботи не прийняли через їхню низьку якість та завищення вартості робіт. Втім, підрядник зажадав 32 мільйони гривень. 

Висновок судової експертизи підтверджував, в САД були праві, коли не підписали акти про прийом робіт волинських майстрів. За малий проміжок часу ремонтована ділянка почала руйнуватися, а вартість робіт підрядник завищив. Втім, Господарський суд Тернопільської області не взяв до уваги рішення експертів і зобов’язав сплатити «кругленьку» суму. Львівський апеляційний проявив підозрілу солідарність з тернопільським судом і теж став на бік ТзОВ «Луцькавтодор-Сервіс». Протягом останнього місяця рахунки тернопільських дорожників були заблоковані, люди не отримували зарплату, а ремонти автошляхів не оплачувалися. 

Читайте також

Суд нарешті розблокував рахунки Служби автодоріг Тернопільщини для виплати зарплат

Та 25 травня Служба автомобільних доріг у Тернопільській області у пошуках справедливості звернулася до головного господарського суду країни. Він перекреслив рішення-близнюки судів нижчої інстанції. Також він зобов’язав Господарський суд Тернопільської області знову розглянути справу, але тепер вже враховуючи висновки судових експертів. 

32 мільйони гривень наразі залишаться в бюджеті служби і можуть бути використані на заробітні плати та оплати рахунків чесних підрядників.

Таке рішення вселяє надію, що в Україні ще залишилися судді, які керуються не особистою вигодою, а буквою закону і добробутом держави. Шкода лише, що шукати їх довелося аж у Вищому господарському.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: TeNews