В Тернополі працюють 84 компанії з іноземними інвестиціями, серед яких представники 26 країн

31.05.2017 12:13   Джерело: Тернопільська міська рада
Опубліковано : Новини Тернопілля

Міжнародний інвестиційний форум «Тернопільщина Invest-2017» відбувся в Тернополі 24-26 травня. Участь у заході взяли представники 27 країн. Окремі учасники форуму вже встигли назвати Тернопіль українським Давосом.

Міський голова Тернополя Сергій Надал підкреслив, що наше місто залишається відкритим до співпраці, а мерія міста забезпечить максимально комфортні умови для інвесторів.

 - Тернопіль має успішний досвід роботи з міжнародними установами, продовжує реалізацію проектів з ЄБРР, Світовим банком та іншими європейськими фондами, - каже Сергій Надал. – Приємно, що наше місто отримало відзнаку Euro-China Green & Smart City Awards у двох номінаціях: енергоефективність та управління муніципальними утвореннями на рівні з такими містами, як Будапешт, Хельсінкі та ін. Також Тернопіль постійно відзначають у різних авторитетних рейтингах, які проводять іноземні компанії.

Очільник Тернополя відзначив, що наразі у місті працюють 84 компанії з іноземними інвестиціями, серед яких представники 26 країн.

Читайте також

Чи прийдуть у Тернопіль китайські мільйонні інвестиції? (Фото)
Тернопільщина в «десятці» кращих за темпами розвитку

- Ключовим завданням Тернополя є максимальне створення нових робочих місць, залучення інвестицій, створення позитивного бізнес-середовища та розвиток міської інфраструктури. Тому радий, що такий інвестиційний форум відбувається на Тернопільщині і запрошую представників інвесторів до Тернополя, - підкреслив Сергій Надал.

Зазначимо, що економічні дослідження вказують на привабливість Тернополя. Зокрема місто регулярно отримує оцінки кредитного рейтингу “стабільний” від рейтингової агенції IBI-Рейтинг, Єврорейтинг. Своєрідним визнанням для міста є стабільна співпраця з Європейським банком реконструкції та розвитку і Світовим банком. За активної допомоги цих структур у Тернополі реалізується одна з кращих програм підвищення енергоефективності.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Тернопільська міська рада