Нова об’їзна Тернополя з’єднає дві міжнародні траси і розвантажить міські вулиці

Укравтодор оголосив про наміри збудувати до кінця 2017 року Східну об’їзну дорогу Тернополя.

02.06.2017 10:43   Джерело: TeNews
Опубліковано : Новини Тернопілля

Амбітний проект коштуватиме близько 20 мільйонів євро. Служба автомобільних доріг у Тернопільській області сподівається отримати на неї кредит від Європейського Інвестиційного банку та виграти європейський грант.

Здавалося б, навіщо витрачати багато коштів на будівництво нової дороги, коли є старі? Втім, вже десятки років Тернопіль страждає від безкінечного потоку транзитного транспорту, який рухається вулицями 15 квітня, Протасевича, Будного, тощо. І для водіїв це проблема: місцевим завдає клопоту насичений трафік, а далекобійники мусять вже майже рік їздити манівцями через аварійність Гаївського мосту.

Читайте також

Найнебезпечніші ділянки доріг на Тернопільщині
Хто нищить дороги Тернопільщини (Відео, Фото)

Східна об’їзна дорога Тернополя довжиною 8,5 кілометри дозволить рухатися з Львівської, Кременецької та Підволочиської траси, не в’їжджаючи у місто. Вона з’єднає населені пункти Шляхтинці та Смиківці.

«Згідно задуму дорожників, нова об’їзна з’єднає дві міжнародні траси М-12 і М-19. Також вона стане частиною транснаціонального коридору Go githway, котрий пролягатиме між польськими портовими містами Гдиня та Гданськ і українськими – Одеса і Миколаїв», – пояснює начальник Служби автомобільних доріг у Тернопільській області Богдан Юлик.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: TeNews