Про що тернопільські фіскали можуть публічно поділитися

Публічна інформація – це відображена та задокументована будь-якими засобами та на будь-яких носіях інформація, що була отримана або створена в процесі виконання суб’єктами владних повноважень своїх обов’язків, передбачених чинним законодавством, або яка знаходиться у володінні суб’єктів владних повноважень, інших розпорядників публічної інформації.

Публічна інформація є відкритою, крім випадків, встановлених Законом України від 13 січня 2011 року №2939-VI «Про доступ до публічної інформації» (далі – Закон).

До публічної інформації з обмеженим доступом відноситься конфіденційна інформація, таємна та службова інформація.

Частиною першою ст. 15 Закону визначено інформацію, яку розпорядники інформації зобов’язані оприлюднювати.

Запитувач має право звернутися до розпорядника інформації із запитом на інформацію незалежно від того, стосується ця інформація його особисто чи ні, без пояснення причини подання запиту (частина друга ст. 19 Закону).

Запит на інформацію може бути індивідуальним або колективним. Запити можуть подаватися в усній, письмовій чи іншій формі (поштою, факсом, телефоном, електронною поштою) на вибір запитувача (частина третя ст. 19 Закону).

Порядок складання та подання запитів на отримання публічної інформації, що знаходиться у володінні органів ДФС України, затверджено наказом Міністерства фінансів України від 10.03. 2015 №309.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Відділ організації роботи Головного управління ДФС у Тернопільській області