Зруйновану «родзинку» Тернополя відтворили в… папері

07.06.2017 11:13   Джерело: TeNews
Опубліковано : Галина Кіт

Тернополянин Володимир Кріса відродив давню пам’ятку Тернополя – Парафіяльний костел. Він раніше розміщувався на місці теперішнього ЦУМу. Працювати над спорудою у паперовому варіанті, за словами майстра, було нелегко. Він перешукав чимало фотографій із зображенням пам’ятки, перш ніж приступити до роботи.

Читайте також

Костел, який колись підірвали в Тернополі (Фото)

Довідково

Тернопільський парафіяльний костел — римо-католицький парафіяльний храм у Тернополі, що існував із 1908 до 1954 року у центральній частині міста. Був окрасою Тернополя (ріг вулиць Руської і Міцкевича — сучасного бульвару Шевченка). Велична і витончена споруда у неоготичному стилі вражала своєю красою і довершеністю. 62-метрова струнка вежа-шпиль, ніби пориваючись у небо, домінувала над усім містом. Вона слугувала навіть спостережною пожежною вежею. Дивували своєю красою вітражі й внутрішнє оздоблення, особливо різьба головного вівтаря і амвона. Споруджувався цей красень за проектом відомого львівського архітектора професора Теодора Мар’яна Тальовського.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: TeNews