Прокуратура та мерія воюють в суді за вивіски

Суд визнав протиправним та скасував рішення виконкому Львівської міськради щодо розміщення вивісок. Мерія не погоджується і подаватиме апеляційну скаргу.

28.06.2017 18:02   Джерело: tvoemisto.tv
Опубліковано : Новини Львівщини

Прокуратура області звернулася до суду після того, як у листопаді минулого року виконком ЛМР затвердив Порядок розміщення малих архітектурних форм (вивісок). За цей час працівники міськради демонтували майже 400 зовнішніх рекламних конструкцій та понад 200 вивісок, які були розміщені незаконно, або термін дії дозволів на розміщення яких уже вийшов і не був продовжений.

Як зазначили у прес-службі прокуратури Львівської області, Порядок суперечить Законам України «Про дозвільну систему у сфері господарської діяльності», «Про благоустрій населених пунктів» та «Про охорону культурної спадщини». Крім того, у прокуратурі вважали, що приймаючи таке рішення виконком вийшов за межі своїх повноважень.

У травні цього року Львівський окружний адміністративний суд задовольнив позов прокуратури і скасував це рішення.

Натомість міська рада вважає, що постанова суду є протиправною та готуються подати апеляційну скаргу.

Читайте також

Жителям тернопільського села Сокиринці Садовий зробив подарунок (Фото)

У міській раді вважають, що затвердження Порядку дало можливість врегулювати розміщення вивісок, не допускало перенасичення фасадів будівель міста конструкціями, сприяло збереженню автентичності пам’яток архітектури та історичного середовища міста.

Зазначимо, що з початку року у Львові працівники відділу оперативного реагування КП «Адміністративно-технічне управління» демонтували близько 400 зовнішніх рекламних конструкцій та понад 200 вивісок, які були розміщені незаконно, або термін дії дозволів на розміщення яких уже вийшов і не був продовжений. Також з понад 100 вивісок зі словом «алкоголь»  працівники КП «Адміністративно-технічне управління» з 28 березня демонтували  у Львові 71 вивіску, а також 6 рекламних конструкцій алкоголю за 38 адресами.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: tvoemisto.tv