У Львові затримали прокурорку-хабарницю

За 260 тисяч гривень хотіла «зам’яти» справу з оперативниками

17.06.2017 20:35   Джерело: Форпост
Опубліковано : Новини Львівщини

Сьогодні, 17 червня, оперативники Управління захисту економіки у Львівській області Нацполіції, слідчі прокуратури Львівської області та Генеральної інспекції ГПУ затримали прокурора. Вона намагалася передати частину обумовленої суми оперативникам – 5 тисяч доларів США, - пише Форпост.

Гроші вилучені як речовий доказ по справі. Зловмисницю затримано у порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України. За місцем проживання останньої проводяться санкціоновані обшуки, повідомили в Департаменті захисту економікиНаціональної поліції України.

Гроші вона пропонувала за те, щоб не проводилися процесуальні заходи у кримінальному провадженні щодо рейдерського захоплення приміщення.

Раніше, працівниками Управління захисту економіки у Львівській області Нацполіції були виявлені факти рейдерського захоплення та незаконного відчуження нежитлового приміщення вартістю понад 3 мільйони гривень. У межах кримінального провадження, відкритого слідством поліції області, правоохоронці встановили схему, за якою зловмисники заволоділи майном, а також осіб, причетних до оборудки.

Читайте також

На Тернопільщині СБУ затримала на хабарі доцента агротехнічного інституту (Фото)
На Тернопільщині доцент вимагала 200 доларів США за дипломну роботу
«Базарних пліток» виявилось достатньо, щоб розпочати справу «тернопільських прокурорів»

Так, на підставі фіктивних документів суд виніс рішення, у результаті якого об’єкт нерухомості опинився у розпорядженні зловмисників. Під час проведення слідчо-оперативних заходів було встановлено, що до схеми причетний прокурор однієї з міжрайонних прокуратур, яка безпосередньо брала участь у незаконному заволодінні нерухомістю та землею під цим об’єктом.

Аби уникнути відповідальності за свої дії, прокурор звернулася до працівників Управління захисту економіки у Львівській області Нацполіції з пропозицією «зам’яти» справу. Вона запропонував поліцейським 260 тисяч гривень, щоб вони не проводили жодних заходів та перевірок щодо даного об’єкту.

Прокуратура Львівської області відкрила кримінальне провадження за ч.3 ст. 369 (Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі) Кримінального кодексу України. 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Форпост