Винесено вирок двом організаторам перекриття траси в Гряді на Львівщині

05.07.2017 14:00   Джерело: polukr.net
Опубліковано : Тарас Жак

Жовківський районний суд Львівської області визнав винуватими у груповому порушенні громадського порядку двох організаторів акції з перекриття дороги з використанням антипольських гасел, що відбулася 29 березня цього року біля села Гряда на Львівщині. Про це повідомляє сайт POLUKR.net з посиланням на ухвали суду, оприлюднені в Єдиному державному реєстрі судових рішень.

Обвинувачені – учень філії Добротвірського професійного ліцею з Бродівського району Львівської області та львів’янин, який тимчасово не працює. Обоє не одружені, раніше не судимі.

Як зазначено в ухвалах суду, в період з 19 по 20 березня 2017 року обвинувачені погодилися «на пропозицію встановленої слідством особи за винагороду в розмірі 1200 доларів США організувати проведення незаконного масового заходу з перекриття автомобільної дороги державного значення на території Львівської області, підібрати учасників у кількості 100-150 осіб і забезпечити їх транспортом».

Відтак, усвідомивши, що самостійно не зможе організувати цей захід, ліцеїст залучив до «справи» ще одного учасника, якому запропонував як винагороду 400 доларів США.

26 березня організатори акції отримали на свої телефони докладний план проведення незаконного перекриття автомобільної дороги державного значення М-09 «Львів – Рава-Руська» із зазначенням місця розташування учасників заходу, їх кількості, тривалості проведення, розміщення плакатів і банерів, палаючих шин і фаєрів, а також із вказівкою не виконувати законних вимог працівників правоохоронних органів.

29 березня організатори акції забрали зі стоянок на вул. Винниченка та вул. Наукова у Львові учасників запланованого незаконного масового заходу. Приблизно 80 осіб, яких вдалося загітувати для участі в акції ліцеїстові, двома автобусами вирушили в район пішохідного переходу автодороги «Львів – Рава-Руська» в с. Гряда Жовківського району Львівщини. Ще 50 осіб зібрав інший організатор та автобусом доправив на те саме місце. Окрім того, у місце запланованої акції останній привіз понад 20 автомобільних шин, плакати, банери, прапори Республіки Польща та продукти харчування.

На місці проведення акції її учасники (100-150 осіб), узявши плакати, банери та прапори, вийшли на пішохідний перехід і перекрили дорогу.

Таким чином, обоє обвинувачених вчинили організацію групових дій, що призвели до грубого порушення громадського порядку, та брали активну участь у таких діях. Відтак суд кваліфікував їхні дії як групове порушення громадського порядку.

Обоє підсудних визнали свою винуватість та уклали (14 та 15 червня 2017 року) угоди з прокурором про визнання винуватості.

Обом обвинувачених призначено покарання у вигляді штрафу в розмірі 50 неоподаткованих мінімумів доходів громадян, що становить 850 грн. (близько 125 злотих) Також суд затвердив угоди про визнання винуватості.

Вирок може бути оскаржений до Апеляційного суду Львівської області протягом тридцяти днів з дня його проголошення. Вирок набуває законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, якщо такої скарги не буде подано. У разі подання апеляційної скарги вирок, якщо його не скасовано, набуде законної сили після ухвалення рішення судом апеляційної інстанції.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: polukr.net