Прикордонний пункт пропуску Гребенне-Рава-Руська розширять для перетину пішки

Розширення переходу планують реалізувати у 2018-2019 роках

20.07.2017 22:30   Джерело: Zaxaid.net
Опубліковано : Назарій Захарук

Прикордонний пункт пропуску між Польщею та Україною Гребенне-Рава-Руська отримає додаткову інфраструктуру для пішого і велосипедного контролю. Про це інформує Польське радіо, - пише Zaxid.net

Читайте також

У пункт пропуску «Краковець–Корчова» митники викрили підприємця на махінаціях з деревиною

«Нам і українській стороні важливо не затримувати прикордонний рух, а зробити його більш рухливим, аби в’їзд був комфортним, хоча завжди він буде пов’язаний з проблемами, адже це зовнішній кордон ЄС і тут буде більш прискіпливий контроль. Однак ми хочемо, аби ці черги були якомога меншими», - сказав Люблінський воєвода Пшемислав Чарнек.

Директор Люблінської служби управління прикордонного контролю Здзіслав Швед зазначив, що зацікавлення у перетині кордону пішки або на велосипеді зростає, про що свідчить ситуація у переході Угринів-Долгобичів, де постійно збільшується велосипедно-пішохідний рух, який там запущено як пілотний проект.

«У Гребенному буде окрема будівля і чотири смуги для пішого і велосипедного контролю, що значно зменшить час очікування перетину ними кордону», - сказав він.

Розширення переходу планують реалізувати у 2018-2019 роках. Інвестиція коштуватиме 12 млн злотих, з яких 10,8 млн – це фінансування з програми Польща-Білорусь-Україна, а 1,2 млн - внесок з воєводського бюджету.

У 2016 році у пунктах пропуску в Люблінському воєводстві кордон перетнуло приблизно 15 млн осіб і це на 6,7% більше, ніж у 2015 році.

Додамо, що наразі піший перехід на кордоні з Польщею працює на пунктах пропуску «Угринів–Долгобичув» та «Шегині-Медика».


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Zaxaid.net