Директора військового заводу у Львові судитимуть за невчасне повідомлення про нове авто

03.08.2017 21:00   Джерело: zaxid.net
Опубліковано : Тарас Жак

Директора ДП «Львівський радіоремонтний завод» Олександра Заіку судитимуть за невчасне повідомлення про придбаний цьогоріч автомобіль. Про це повідомили в прес-службі військової прокуратури Західного регіону, - пише zaxid.net.

Зазначається, що працівники військової прокуратури виявили в реєстрі електронних декларацій невчасне повідомлення директором Львівського радіоремонтного заводу про придбання автомобіля Audi A8 2012 року вартістю 950 тис. грн.

Згідно із законодавством, таке придбання є суттєвими змінами у майновому стані. Відтак, Олександр Заіка мав повідомити про ці зміни протягом десяти днів. Натомість Заіка, за даними військової прокуратури, придбав автомобіль 13 травня 2017 року, а зміни до декларації подав 29 липня, тобто через понад два місяці після придбання авто.

Читайте також

Поліціянти затримали на Львівщині наркоторговців
У парку в білий день на подружжя напав невідомий і порізав чоловіка
У Львові раніше судимий чоловік зірвав золотий ланцюжок з жінки

Військова прокуратура Західного регіону спільно з управлінням захисту економіки у Львівській області Нацполіції склали на директора протокол про вчинення адміністративного правопорушення, пов’язаного з корупцією (ч. 2 ст. 172-6 Кодексу про адмінправопорушення). Протокол направили до суду. Посадовцю загрожує штраф у сумі від 1,7 до 3,4 тис. грн.

Зазначимо, що в декларації за 2016 рік Олександр Заіка вказав ще один автомобіль Audi A8 2004 року випуску, а його дружина – Mercedes-Benz 2008 року випуску.

Крім того, Заіка задекларував 395 тис. грн зарплатні, 26 тис. грн пенсії та близько 82 тис. грн відсотків від банківських вкладів, а також 27 тис. доларів і 5,5 тис. євро готівки та вклади в банках у різних валютах. Дружина посадовця у 2016 році отримала 390 тис. грн доходів від підприємницької діяльності та майже 29 тис. грн відсотків від банківських вкладів. Наталія Заіка також задекларувала 23,5 тис. доларів і 4,5 тис. євро готівки та низку банківських вкладів у різних валютах.

Львівський радіоремонтний завод є частиною військово-промислового комплексу України та входить до концерну «Укроборонпром».


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: zaxid.net