У Франківському районі мешканці та підприємці долучаються до ремонту доріг (Відео)

19.08.2017 17:00   Джерело: zaxid.net
Опубліковано : Львівський Новинар

Мешканці та місцеві підприємці у Франківському районі Львова допомагають районній адміністрації поліпшити вулиці та двори. Здебільшого фінансують матеріали. З початку року тут відремонтували понад тридцять об’єктів, - пише zaxid.net.

У подвір’ї на вул. Науковій, 53 щойно завершили прокладати нове покриття. Раніше, пригадують мешканці, тут не було й шматка цілого асфальту.

«Просто тут багато заїжджало транспорту і була розбита повністю дорога, під’їхати було дуже тяжко, а також не було нічого зроблено біля самого будинку. Йти під будинком було дуже страшно», – пригадує мешканець Дмитро.

Читайте також

Відкриття вулиці Личаківської перенесли на наступний рік (Відео)
На Львівщині розпочався ремонт дороги біля Дрогобича
На Львівщині розіграли 82,3 млн грн на ремонт доріг у двох районах

Допоміг облаштувати нову дорогу власник магазину «Нептун». Профінансував майже половину з потрібних 700 м бруківки.

«Ті хлопці працювали в жару, мені їх просто було шкода. Мені все подобається, бачите, вони нам ще й клумби роблять», – каже мешканка Марія.

Також зробили нову алею Дзиндри на вул. Пулюя. За її реконструкцію взялися ще минулого року. Замінили покриття, поставили лавки, смітники та освітили алею. Тепер залишились дрібниці.

«Ця алея Дзиндри, ми починали роботу ще в 16-му році. Коли вона пропрацьовувалась, ми постійно кожен крок узгоджували з мешканцями: де ставити вуличні меблі, ліхтарі, де би пасувало смітники поставити», – розповів міський депутат Андрій Шевців.

Робити такі ремонти допомагають місцеві підприємства. Так плитку для дороги на вул. Рудницького 78/93 закупив ЖК «Добра Оселя». А бруківку на вул. Рубчака, 18 оплатив «Ощадбанк». Загалом у Франківському районі на ремонт двориків, громадських просторів та тротуарів цього року виділено майже 27 млн грн.

«Якщо взяти тих 27 млн, то на сьогоднішній день є вже 1 млн 340 тис. – це є кошти, які доклалися мешканці і також підприємці», – додав голова Франківської районної адміністрації Тарас Гнида.

Цього року у районі відремонтували понад 30 об’єктів. Попереду ще реконструкція трьох дворів.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: zaxid.net