«Бермудський трикутник» на Скнилові

22.08.2017 11:00   Джерело: Експрес
Опубліковано : Львівський Новинар

Мешканці вулиць Станційна і Зимновідська, що розташовані неподалік станції Скнилів у Львові, роками воюють із залізницею, - пише Експрес.  

Остання ніяк не може облаштувати собі другий виїзд, хоча за всіма нормами, він вже давно мав би бути. Людям набридло, адже щодень десятки й сотні вантажівок зі щебенем, піском та іншими матеріалами проносяться їхніми вулицями. Кажуть, що жити за таких умов просто неможливо.  

Свій район місцеві між собою називають "Бермудським трикутником". З одного боку тут залізнична колія, з іншого — галаслива Городоцька, а з третього - завод із виробництва вікон, який постійно гуде. Та ще й літаки над головою літають регулярно. Але найбільше людей турбує їхня маленька дорога, єдина вулиця, яка з'єднує вантажну залізничну станцію з великим містом.  

"Постійно шум, гамір, пил! Нема спокою, ні вдень, ні вночі, ні навіть у неділю, - розповідає місцевий мешканець Степан Мацелюх. - Нам це вже набридло. Ми не раз зверталися до залізничників, щоб вони облаштували собі другий виїзд, але вантажівки досі їздять нашою вулицею".  

Станційна - вуличка невелика, протяжністю лише кількасотметрів, вона настільки вузька, що дві великі машини на ній уже не розминуться.  

"Ми хочемо, щоб зі станції зробили другий виїзд до Кільцевої дороги, там зараз глибокі яри, які потрібно засипати, - каже пан Степан. - Залізниця відмовляється. Зрозуміло, на це потрібні великі гроші. З іншого боку, станція роками збирала сміття, пісок, щебінь. Воно так і стоїть купами, але ж його можна використати для будівництва нової дороги. Ми готові допомогти!"  

Міськрада пообіцяла відремонтувати вулицю, але люди кажуть, що це не вихід. За два-три місяці вантажівки знову її розіб'ють. Потрібно робити другий виїзд. І це не просто забаганка місцевих мешканців, він потрібен всьому місту.  

Юлія СКОРИК


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Експрес