Недобір вступників у професійно-технічні навчальні заклади Львівщини становить 38%

23.08.2017 12:00   Джерело: Вголос
Опубліковано : Львівський Новинар

На сьогодні Львівщина виконала лише 62% регіонального замовлення щодо наповнення кадрів у професійно-технічних навчальних закладах. На 10972 місць у цих закладах абітурієнти подали тільки понад 6800 заяв. Відтак, вступ у заклади профтехосвіти продовжили до 1 жовтня, - пише Вголос.

Про це під час прес-конференції у понеділок, 21 серпня, розповіла директор департаменту освіти і науки Львівської ОДА Любомира Мандзій, передає кореспондент «Вголосу».

Також сьогодні під час апаратної наради вона уточнила, що станом на 19 серпня є 6865 осіб, які подали заяву у професійно-технічні навчальні заклади. З них 3315 – у Львівській області та 3550 – у Львові. Загалом у межах міста виконання регіонального замовлення становить 78%, у межах області – 53%. «Лише Дрогобицьке вище професійне училище № 19 виконало повністю своє замовлення», - зазначила вона.

Розповіла Любомира Мандзій і про те, що станом на 19 серпня першокурсниками вищих навчальних закладів Львівщини стала 26541 особа. Проте майже всі вищі навчальні заклади оголосили додатковий набір студентів.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Вголос