У Львові обіцяють облаштувати майданчики для вигулу собак (Локації)

01.09.2017 15:09   Джерело: Фортпост
Опубліковано : Львівський Новинар

У місті Лева, як і у багатьох інших містах України, є постійний конфлікт відвідувачів парків та господарів собак, які вигулюють своїх улюбленців на газонах. Втім, ситуацію мало би вирішити відкриття спеціальних майданчиків для тварин. Про те, скільки таких місць є у Львові та які плани у львівських активістів щодо їх облаштування, пише Фортпост з посиланням на 032.ua.

Наразі діючий майданчик для вигулу собак облаштований лише у парку імені Івана Франка — це Dog-парк із тренажерами, який є унікальним не лише для Львова, але й став першим такого роду для України.

Як розповіла представниця ініціативи Dog-Friendly City Ольга Кирилович, уже в процесі реалізації перебуває проект-переможець у Громадському бюджеті минулого року, який передбачає встановлення міні-версії такого майданчика на вулиці Стрийській,75.

«Зараз по ньому закінчують «паперові» процедури і скоро приступлять до облаштування», - зауважила Ольга Кирилович.

Окрім цього, активісти розробляють відповідні плани для територій у Парку культури та відпочинку імені Богдана Хмельницького, на Знесінні, у Стрийському парку, поблизу ЛКП «Лев» (вул. Промислова, 56).

«Планують облаштувати аналогічний майданчик біля ЛКП «Лев», у якому перебувають майже всі безпритульні собаки, щоби їм було де погуляти», - пояснила Ольга Кирилович.

За її словами, нові проекти знову збираються подавати на Громадський бюджет, оскільки, як показала практика, це найдієвіший варіант.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Фортпост