Львівська журналістка подала скаргу на польського прикордонника, якого «українці, курва, дістали»

01.09.2017 22:00   Джерело: 7 Днів
Опубліковано : Львівський Новинар

Львівська журналістка Галина Роспопа намагається притягнути до відповідальності працівника прикордонної служби Республіки Польща (Straż Graniczna), який на кордоні їй хамив і безпідставно змусив сплатити штраф.

Свою історію журналістка описала на сторінці у Facebook, - пише 7 Днів.

«Якщо ви думали, що я покричала у Фейсбуці і забула – ви глибоко помиляєтесь)). Одним словом, я вже другий тиждень займаюсь питанням – як притягнути до відповідальності польського прикордонника, який незаконно оштрафував, нахамив і образив мене, як українку!

Завдяки юристу Przemyslaw Lis-Markiewicz (до речі, він поляк))) ми підготували ось таку скаргу – вона виписана на 4 сторінках, польською мовою, без допомоги – я точно сама цього не зробила б. Крім того мушу наголосити, що пан Лис -Маркевич, який погодився написати скаргу безкоштовно, ще й сплатив 17 злотих оплати від дорученості (оскільки в мене немає рахунку в польському банку).
Цю скаргу понесла в консульство, де вони мали б нотаріально засвідчити мій підпис і надіслати до прикордонників. АЛЕ! Там мені відмовили, бо скарга не на ім’я консула , а одразу на прикордонників. Я намагалась пояснити, що до консула в мене скарг немає і мені треба тільки нотаріально засвідчити мій підпис. Не погодились. Я спробувала нотаріально засвідчити свій підпис в українського нотаріуса і тоді відправити скаргу рекомендованим листом безпосередньо до польських прикордонників. АЛЕ! В нотаріусі мені пояснили, що засвідчувати підпис на документі польською мовою – вони не мають права. Я маю написати українською, поставити підпис, а тоді нотаріус дасть на офіційний переклад (за це я теж маю заплатити) і це буде тільки додатком до документу.
В мене залишається тільки один варіант – надсилати цей документ без засвідчення нотаріального, рекомендованим листом до польських прикордонників, але я не маю гарантії, що цю скаргу вважатимуть дійсною. Однак, ми вже надіслали польським прикордонникам ще й журналісткий запит, тому сподіваюсь, що вони повірять, що це дійсно я))
А тепер, друзі, порахуйте, скільки звичайному громадянину треба витратити сил і часу, щоб довести справу до кінця: послуги юриста, переклад, оплата від дорученсоті, рекомендований лист, послуги нотаруаса і т.д. Я не кажу вже про час, який доведеться змарнувати(((
До речі, скаржусь я не на штраф навіть, а на образу честі і гідності. Продовження буде…» — написала Галина на своїй сторінці.

rozpopa

rozpopa2


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: 7 Днів